Gyömbér: Anglicko je favorit možno na papieri, chceme vyhrať

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 18:40 • 2 min
Gyömbér: Anglicko je favorit možno na papieri, chceme vyhrať

VICHY - Obranca Norbert Gyömbér patrí do skupiny siedmich hráčov slovenského národného tímu, ktorí nezasiahli do úvodných dvoch vystúpení SR v rámci základnej B-skupiny na futbalových majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Na svoju šancu čakajú brankári Ján Mucha, Ján Novota, obrancovia Gyömbér, Milan Škriniar, Kornel Saláta, stredopoliar Ján Greguš a útočník Stanislav Šesták, ktorí sa nepredstavili v sobotňajšom neúspešnom zápase proti Walesu (1:2) a ani v stredajšom víťaznom proti Rusku (2:1).

"Pripravujem sa tak ako všetci chalani. Trénerovi sme k dispozícii. Sme dobrý kolektív, všetci ťaháme za jeden povraz," povedal defenzívny univerzál Gyömbér počas štvrtkového mediálneho termínu vo Vichy, prechodnom domove slovenskej reprezentácie počas kontinentálneho šampionátu. Partia pod vedením kormidelníka Jána Kozáka v stredu večer vybojovala historicky prvé víťazstvo pre SR na majstrovstvách Európy.

 

"Bezprostredne po zápase sme si zakričali, aj v šatni. Nálada bola celkom dobrá aj počas letu nazad, na veľké oslavy však nie je čas, keďže o päť dní náš čaká veľmi dôležitý duel," doplnil kmeňový hráč talianskej Catanie, ktorý počas uplynulej sezóny tamojšej Serie A hosťoval v AS Rím.

Slováci získali v Lille do tabuľky B-skupiny prvé tri body a priblížili sa k postupu do osemfinále, kam preniknú prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest. Na "sokolov" ešte čaká pondelkový zápas s priebežnými lídrami "béčka" Angličanmi v Saint-Étienne (21.00 h).

 

"Pre nás to bude veľmi dôležitý súboj, možno zápas o všetko. Všetci sa k tomu postavíme mimoriadne zodpovedne," skonštatoval 13-násobný seniorský reprezentant SR a doplnil: "Nemyslím si, že Anglicko je favorit, možno na papieri áno. My ideme do každého zápasu s cieľom zvíťaziť, inak to nebude ani teraz. Netreba dopredu kalkulovať. Angličania majú svoje svetlé aj horšie stránky. Majú veľmi dobré kraje, či už je to Sterling alebo Rose. Majú obrovskú kvalitu, ale my tiež."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies