Guyana získala reprezentanta Kai-Mckenzie Lyla vďaka počítačovej hre

NETKY.SK • 17 Október 2016, 14:50 • 2 min
Guyana získala reprezentanta Kai-Mckenzie Lyla vďaka počítačovej hre

GEORGETOWN - Futbalový brankár Kai-Mckenzie Lyle z anglického štvrtoligového klubu FC Barnet sa neobyčajným spôsobom dostal k reprezentovaniu Guyany.

slovakia

left justify in out

Juhoamerická krajina futbalovo patriaca pod zónu CONCACAF hrala začiatkom októbra duely proti Surinamu a Jamajke v rámci kvalifikácie o postup na Karibský pohár 2017. Pozvánku do národného tímu dostal aj 18-ročný Kai-Mckenzie Lyle. Tréner Guyany Jamaal Shabazz donedávna ani len netušil o existencii tohto hráča, pri získaní nového reprezentanta mu netradične pomohla počítačová hra.


Hlavného skauta guyanskej federácie, ktorý je zároveň jej generálnym riaditeľom, kontaktovali britskí tvorcovia hry "Football Manager 2017". Guyančania si okamžite overili informácie, ktoré dostali, a rozhodli sa gólmana povolať na najbližší reprezentačný zraz.

 

Rozprávka pokračovala ďalej: mladý brankár Kai-Mckenzie Lyle sa hneď vo svojom debute proti Surinamu zapísal do streleckej listiny, v druhom zápase proti Jamajke pre zmenu zneškodnil pokutový kop. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies