Guvernéri odklepli predaj Kings skupine okolo Inda

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 09:50 • 2 min
Guvernéri odklepli predaj Kings skupine okolo Inda

NEW YORK - Klub basketbalovej NBA Sacramento Kings mení majiteľa, Rada guvernérov súťaže jednomyseľne súhlasí, aby rodina Maloofovcov predala organizáciu kalifornskej skupine investorov na čele s indickým softvérovým magnátom a filantropom Vivekom Ranadivom.

slovakia

left justify in out

Vlastníci klubov NBA rozhodovali o osude Kings druhý raz v krátkom čase, v polovici mája zablokovali návrh na prevod do rúk skupiny okolo Chrisa Hansena a výkonného riaditeľa Microsoftu Steva Ballmera, ktorý by znamenal sťahovanie do Seattlu.

Maloofovci sú majiteľmi "kráľov" od roku 1999, 65-percentný podiel by mali predať za 347 miliónov dolárov. Celková hodnota klubu sa odhaduje na 535 miliónov USD. Súčasťou Ranadivovej ponuky je aj riešenie potreby novej haly. Mesto pracuje na projekte s podielom verejného aj súkromného kapitálu. Ranadive sa stane prvým v Indii narodeným väčšinovým vlastníkom klubu NBA, ale najskôr musí predať menšinový podiel v inej kalifornskej organizácii Golden State Warriors. 

Kings pôsobia v Sacramente od roku 1985. Domáce zápasy hrajú v hale Power Balance Pavilion pre 17 317 divákov, ktorú otvorili v roku 1988. Klub patril medzi špičkové v NBA na začiatku nového tisícročia, oporami tímu boli v tých časoch Chris Webber, Vlade Divac, Predrag Stojakovič či Mike Bibby. Na titul v NBA však nedosiahli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies