Guvernéra jednej z najbohatších provincii v Číne začali vyšetrovať pre korupciu

NETKY.SK • 8 Október 2015, 06:52 • 2 min
Guvernéra jednej z najbohatších provincii v Číne začali vyšetrovať pre korupciu

PEKING - Čínska komunistická strana otvorila vyšetrovanie voči guvernérovi ekonomicky významnej provincie Fu-ťien na juhovýchode krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. Guvernéra Su Šu-lina začali vyšetrovať pre podozrenie zo "závažných porušení disciplíny", čo je formulácia, ktorá sa v Číne zvyčajne používa v spojitosti s korupčnými kauzami.


Prípadom sa zaoberá ústredná disciplinárna komisia vládnucej komunistickej strany, ktorá o ňom nezverejnila ďalšie podrobnosti.


Su Šu-lin pôsobí ako guvernér pobrežnej provincie Fu-ťien, nachádzajúcej sa neďaleko Taiwanu, od roku 2011. Predtým zastával vysoké funkcie v čínskej ropnej a plynárenskej korporácii Sinopec.


Podľa agentúry Reuters je Fu-ťien jednou z najbohatších provincii Číny. Čínsky prezident a komunistický vodca Si Ťin-pching vedie dlhodobú rozsiahlu kampaň voči korupcii, ktorej už padlo za obeť množstvo predstaviteľov na vyšších i nižších úrovniach moci. Podľa kritikov si prezident týmto spôsobom upevňuje osobné postavenie a zbavuje sa potenciálnych mocenských konkurentov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies