Guvernér Tokia rezignoval pre úplatkársky škandál

NETKY.SK • 19 December 2013, 16:22 • 2 min
Guvernér Tokia rezignoval pre úplatkársky škandál

TOKIO - Inose bol jednou z kľúčových postáv za úspešnou žiadosťou Tokia o organizovanie olympijských hier v roku 2020

slovakia

left justify in out

Guvernér východojaponskej prefektúry Tokio rezignoval vo štvrtok pre korupčný škandál. Naoki Inose, ktorého zvolili za hlavu jednej z najväčších svetových aglomerácií minulý rok, čelil intenzívnemu tlaku na rezignáciu pre podozrenie z prijatia úplatku s cieľom ovplyvňovať politiku. Inose sa priznal, že pred voľbami naivne prijal nedeklarovaných 50 miliónov jenov (asi 350 000 eur) od politickej rodiny stojacej za sieťou nemocníc Tokušukai. Na jeho odstúpenie po prevalení škandálu tlačil aj premiér Šinzó Abe. Guvernér sa za svoj čin ospravedlnil a uviedol, že "osobnú pôžičku", ktorá nesúvisela s jeho kampaňou, už vrátil.

Inose bol jednou z kľúčových postáv za úspešnou žiadosťou Tokia o organizovanie olympijských hier v roku 2020. Podľa jeho slov bolo cieľom jeho rezignácie čiastočne vyhnúť sa negatívnemu dopadu škandálu na prípravu hier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies