Guvernér nariadil zákaz vychádzania vo Fergusone

NETKY.SK • 17 August 2014, 08:31 • 2 min
Guvernér nariadil zákaz vychádzania vo Fergusone

FERGUSON - Guvernér amerického štátu Missouri Jay Nixon vyhlásil núdzový stav a zákaz vychádzania na predmestí St. Louis, kde prepukli nepokoje po tom, čo pred týždňom policajt zastrelil neozbrojeného černošského tínedžera. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Smrť 18-ročného Michaela Browna vyvolala niekoľkodňové zrážky rozzúrených obyvateľov predmestia s políciou. Nixon v sobotu vyhlásil, že štát nedovolí, aby zopár lupičov a násilníkov ohrozovalo miestnu komunitu. Takisto zdôraznil, že spravodlivosť môže byť vykonaná len vtedy, pokiaľ sa opäť nastolí poriadok a na uliciach zavládne pokoj. Zákaz vychádzania bude platiť od polnoci do 5. hodiny ráno.
      

Policajný šéf prevažne černošského predmestia Ferguson, Thomas Jackson, zverejnil tento týždeň niekoľko policajných správ a dokumentov na tlačovej konferencii. Oznámil, že meno strieľajúceho policajta je Darren Wilson a príslušník je na administratívnej dovolenke od 9. augusta, keď zastrelil 18-ročného Michaela Browna.
      

Tínedžer a jeho priateľ Dorian Johnson boli podozriví z krádeže škatule cigár z obchodu vo Fergusone, ktorú spáchali v to ráno 9. augusta. Wilsona vyslal dispečer na miesto činu po telefonickom oznámení, že sa stala "lúpež za použitia hrubého násilia". Policajný šéf tiež zverejnil dokumenty, podľa ktorých bol tínedžer zabitý po lúpeži, pri ktorej údajne ukradol škatuľu cigár za 48,99 dolára.
      

Nixon informoval, že ministerstvo spravodlivosti posilnilo tím vyšetrovateľov v danej kauze, na ktorej v súčasnosti pracujú desiatky agentov FBI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies