Guvernér Missouri vyhlásil výnimočný stav, povolal Národnú gardu

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:40 • 2 min
Guvernér Missouri vyhlásil výnimočný stav, povolal Národnú gardu

JEFFERSON CITY - Guvernér amerického štátu Missouri Jay Nixon v pondelok vyhlásil na jeho území výnimočný stav a zaktivizoval Národnú gardu v súvislosti s očakávaným rozhodnutím takzvanej veľkej poroty, či bude obvinený belošský policajt, ktorý na jednom z predmestí St. Louis začiatkom augusta zastrelil 18-ročného černocha.

slovakia

left justify in out

Gardisti budú podľa Nixona pomáhať štátnej a miestnej polícii v prípade, ak by výrok orgánu vyvolal nepokoje. Tie nasledovali už po samotnom usmrtení mladíka v meste Ferguson, ktoré verejnosť spája s rasizmom, pričom vtedajšia tvrdá odozva bezpečnostných síl vyvolala vlnu kritiky.

 

Presný termín rozhodnutia o stíhaní policajta Darrena Wilsona nie je známy, okresný prokurátor však vyjadril očakávanie, že bude známe v polovici až koncom novembra. Veľká porota je orgánom nezávislým od súdov a jej úlohou je zhodnotiť, či je dostatok dôkazov na vznesenie obvinení, a v prípade, že áno, aké obvinenia by to mali byť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona