Guvernér gréckej centrálnej banky požaduje od vlády okamžité presadenie reforiem

NETKY.SK • 10 Február 2016, 14:21 • 2 min
Guvernér gréckej centrálnej banky požaduje od vlády okamžité presadenie reforiem

ATÉNY - Guvernér gréckej centrálnej banky Jannis Stournaras vyzval vládu premiéra Alexisa Tsiprasa k okamžitému presadeniu reformného programu. Len tak krajina opätovne získa medzinárodnú dôveru, povedal Stournaras pred finančným výborom gréckeho parlamentu. Informovali o tom agentúry DPA a APA.

slovakia

left justify in out

"Každá hodina bez dohody s veriteľmi má negatívny vplyv na náladu v ekonomike," uviedol Stournaras k doteraz bezvýsledným rokovaniam s veriteľmi o dôchodkovej a daňovej reforme. To je už druhá podobná Stournarasova výzva od začiatku roka. Už 3. januára v jednom rozhovore varoval, že sa nemôžu opakovať nekonečné rokovania z minulého roka, ktoré priviedli Grécko na pokraj vystúpenia z eurozóny. Vyzval vtedy na širokú dohodu naprieč domácim politickým spektrom.

 

Náklady na obsluhu gréckeho dlhu pokračujú v raste. Výnosy 10-ročných gréckych dlhopisov dnes na sekundárnom trhu opäť prekročili 11-% hranicu. S 11,116 percenta boli najvyššie od polovice minulého roka. Vzrástlo aj úročenie portugalského dlhu. Výnosy jeho 10-ročných dlhopisov stúpli na 3,343 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona