Guvernér Arizony zakázal Uberu ďalšie testy robotických áut

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 15:11 • 2 min
Guvernér Arizony zakázal Uberu ďalšie testy robotických áut

PHOENIX - Po dopravnej nehode robotického auta Uberu v americkom štáte Arizona dostala spoločnosť poskytujúca prepravné služby ľuďom ďalšie testy týchto vozidiel. Guvernér štátu Doung Doucey v liste vedeniu Uberu žiadal, aby firma prísne dodržiavala štandardy pre cestnú dopravu. Až do odvolania nesmie v testoch pokračovať.

slovakia

left justify in out

Testované robotické auto v polovici marca cez víkend počas nočnej jazdy v meste Tempe zrazilo chodkyňu tlačiacu bicykel. Žena prechádzala cez cestu mimo vyznačeného priechodu. V nemocnici zraneniam podľahla.

 

Odborníci zatiaľ stále nevedia odpovedať na otázku, prečo senzory auta včas nezaregistrovali chodkyňu na ceste. Polícia uviedla, že vozidlo vôbec nebrzdilo a ani sa nepokúsilo vyhnúť sa jej. Šoférka, ktorá sedela v aute, ako to potvrdilo video, sa nepozerala dopredu na cestu, ale so sklonenou hlavou čosi hľadala pod palubnou doskou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies