Gutová ovládla zjazd v St. Moritzi, Maďarka Miklósová tretia

NETKY.SK • 24 Január 2015, 11:51 • 2 min
Gutová ovládla zjazd v St. Moritzi, Maďarka Miklósová tretia

St. Moritz - Švajčiarka Lara Gutová vyhrala zjazd Svetového pohára alpských lyžiarok na domácom svahu v St. Moritzi.

slovakia

left justify in out

Po výborne zvládnutej spodnej časti trate triumfovala s náskokom 32 stotín sekundy na Rakúšanku Annu Fenningerovú, životný úspech dosiahla vďaka tretiemu miestu maďarská reprezentantka Edit Miklósová (+0,58).
      

Bronzová olympijská medailistka zo Soči Gutová mala na 2804 m dlhej zjazdovke Engiadina pomalší štart a na prvých dvoch medzičasoch zaostávala, druhú polovicu technicky náročnej trate ale zvládla skvele a zaznamenala svoje 12. víťazstvo v SP v kariére, štvrté v zjazde. Druhá skončila Fenningerová, na pódium sa senzačne premiérovo v kariére postavila rumunská rodáčka v maďarských farbách Miklósová. Maďarsko doteraz nikdy v histórii SP v alpskom lyžovaní nemalo svojho zástupcu medzi najlepšou trojicou. 
      

Najvýraznejšia favoritka, rekordérka v počte triumfov v SP a líderka klasifikácie zjazdu Američanka Lindsey Vonnová atakovala so štartovým číslom 22 najvyššie priečky, v strednej časti trate ale urobila obrovskú chybu a s vyše dvojsekundovým mankom sa nezmestila ani do najlepšej dvadsiatky. Mimo elity poradia zostala aj vedúca žena celkovej klasifikácie seriálu SP Tina Mazeová zo Slovinska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies