Gutierrez sa po úspešnom boji s rakovinou vracia na trávniky

NETKY.SK • 22 December 2014, 14:53 • 2 min
Gutierrez sa po úspešnom boji s rakovinou vracia na trávniky

LONDÝN - Argentínčan Jonas Gutierrez sa po náročnej chorobe vracia na futbalové trávniky. V pondelok nastúpi v pohárovom zápase hráčov do 21 rokov medzi jeho Newcastlom United a West Hamom United.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročnému stredopoliarovi diagnostikovali lekári rakovinu semenníkov minulý rok v máji po zápase s Arsenalom. Následne odcestoval do Argentíny, kde sa podrobil liečbe a v októbri podstúpil operáciu. Gutierrez sa ešte v polovici minulej sezóny vrátil do Anglicka a Newcastle ho poslal na hosťovanie do Norwich City. Opäť ale musel odcestovať do rodnej krajiny, kde absolvoval chemoterapiu. Jeho boj so zákernou chorobou trval 18 mesiacov, ale podarilo sa mu ju úspešne zdolať. Newcastle v pondelok na svojom webe oznámil, že nastúpi v ligovom pohári ako hráč s nadvekovým limitom. 
     

Argentínčan odštartoval svoju kariéru vo Velez Sarsfield, potom tri sezóny obliekal dres Realu Mallorca a v roku 2008 sa dohodol na spolupráci s Newcastlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona