Guterres vyzval na zastavenie epidémie dezinformácií okolo koronavírusu

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 21:35 • 2 min
Guterres vyzval na zastavenie epidémie dezinformácií okolo koronavírusu

NEW YORK - Generálny tajomník OSN António Guterres varoval v utorok pred "nebezpečnou epidémiou dezinformácií", ktoré sa šíria v súvislosti s celosvetovou nákazou spôsobenou koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

"Toto je čas pre vedu a súdržnosť. V čase, keď svet bojuje s pandémiou smrtiaceho (ochorenia) COVID-19 - najhoršou krízou od čias druhej svetovej vojny -, sme svedkami aj inej epidémie, nebezpečnej epidémie dezinformácií," povedal Guterres vo videoposolstve bez toho, aby uviedol konkrétne krajiny alebo médiá, ktoré škodlivé a zavádzajúce rady ohľadom liečby choroby COVID-19 šíria.

 

"Éter sa plní klamstvami. Internetom sa šíri nákaza šialených konšpiračných teórií. Nenávisť sa šíri ako vírus, stigmatizuje, ponižuje ľudí a celé skupiny. Svet sa aj proti tejto chorobe musí zjednotiť. Vakcínou proti nej je dôvera," povedal generálny tajomník OSN a vyzval ľudí, aby "dôverovali vede".

 

Guterres tiež vyzval internetové spoločnosti, aby sa viac usilovali v boji proti "nenávisti a škodlivým tvrdeniam ohľadom ochorenia COVID-19". "Odmietnime spoločne lži a nezmysly... a budujme zdravší, spravodlivejšiu a odolnejší svet," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies