Guterres v deň pamiatky obetí holokaustu varoval pred nárastom xenofóbie

NETKY.SK • 27 Január 2017, 16:14 • 2 min
Guterres v deň pamiatky obetí holokaustu varoval pred nárastom xenofóbie

ŽENEVA - Svet zažíva znepokojujúci nárast netolerantnosti voči menšinám a cudzincom, varoval dnes generálny tajomník OSN António Guterres v posolstve k Medzinárodnému dňu pamiatky obetí holokaustu.

slovakia

left justify in out

"Bolo by nebezpečnou chybou pokladať holokaust len za dôsledok šialenstva skupiny zločineckých nacistov," upozornil Guterres.

 

Naopak, bol to koncový bod dlhodobého zvaľovania všetkej viny na Židov ako obetných baránkov a ich diskriminovania, uviedol šéf OSN. Dodal, že antisemitizmu sa stále darí.

 

"Takisto sme svedkami hlboko znepokojujúceho nárastu extrémizmu, xenofóbie, rasizmu a protimoslimskej nenávisti. Nedostatok zdravého rozumu a netolerantnosť sa vrátili," uviedol v posolstve Guterres.

 

Svet nikdy nesmie reagovať na utrpenie ľahostajnosťou a musí porušovateľov ľudských práv postaviť pred spravodlivosť, dodal bývalý portugalský premiér, ktorý sa stal generálnym tajomníkom svetovej organizácie začiatkom tohto roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies