Guterres: Svet potrebuje pluralitu pri riešení konfliktov

NETKY.SK • 24 November 2016, 17:45 • 2 min
Guterres: Svet potrebuje pluralitu pri riešení konfliktov

MOSKVA - Svet potrebuje pluralitu pri riešení konfliktov, vyhlásil dnes dezignovaný generálny tajomník OSN António Guterres na schôdzke s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Guterres navštívil Putina v Kremli v rámci jednej zo svojich prvých zahraničných ciest po októbrovom zvolení do čela OSN.


Šéf Kremľa na schôdzke vyjadril nádej, že funkčné obdobie nového šéfa OSN napomôže tomu, aby sa úloha OSN stala významnejšou pri riešení konfliktov a pri rozhodovaní na globálnej úrovni.


Guterres, ktorý 1. januára 2017 preberie funkciu šéfa OSN od Juhokórejčana Pan Ki-muna, Putinovi povedal, že podľa neho svet potrebuje pluralitu pri riešení konfliktov a že ako šéf OSN bude slúžiť medzinárodnému spoločenstvu. Ako dodal, "konštruktívnym" vzťahom s Ruskom sa tešil aj v minulosti.


Putin sa po prvý raz stretol s Guterresom v roku 2000: vtedy bol Guterres premiérom Portugalska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona