Guterres: OSN by mala byť pružnejšia a menej byrokratická

NETKY.SK • 28 November 2016, 11:36 • 2 min
Guterres: OSN by mala byť pružnejšia a menej byrokratická

PEKING - Nadchádzajúci generálny tajomník Organizácie Spojených národov António Guterres si želá, aby bolo toto zoskupenie do budúcnosti pružnejšie a menej byrokratické.

slovakia

left justify in out

Mierové jednotky OSN by podľa jeho názoru mali disponovať lepším výcvikom a viac rešpektovať ľudské práva.

Guterres sa tak vyjadril počas svojej cesty do Číny, ktorá by podľa neho mohla byť mierovým sprostredkovateľom v konfliktoch na celom svete, píše agentúra AP.

 

Budúci šéf OSN taktiež povedal novinárom, že sa chce ubezpečiť, že všetky rozdielne oddelenia OSN "pracujú v záujme rovnakého účelu" a budú podliehať nezávislému verejnému hodnoteniu.

 

Zdôraznil tiež, že mierové sily OSN musia disponovať lepším vybavením a prejsť lepším výcvikom, aby sa predišlo porušovaniu práv žien a detí.

 

AP v tejto súvislosti pripomína, že mierové sily OSN na seba upriamili pozornosť verejnosti po zverejnení obvinení, na základe ktorých páchali sexuálne násilie na deťoch a iné sexuálne zločiny. Škandál sa vzťahuje na vojakov nasadených v Stredoafrickej republike a v Kongu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona