Guterres ocenil Nemecko v boji proti klimatickým zmenám

NETKY.SK • 26 November 2019, 22:18 • 2 min
Guterres ocenil Nemecko v boji proti klimatickým zmenám

BERLÍN - Generálny tajomník OSN António Guterres počas dnešného stretnutia s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou v Berlíne označil politiku jej krajiny v oblasti ochrany klímy za príkladnú.

slovakia

left justify in out

"V tejto oblasti ste príkladom morálnej zodpovednosti a zmyslu pre zodpovednosť za osud sveta," povedal Guterres.

 

Odvolávajúc sa na balík opatrení na ochranu klímy, ktorý schválila súčasná nemecká koaličná vláda, Guterres povedal, že ide o "neuveriteľne dôležitý prínos v boji proti klimatickej zmene".

 

img

 

Generálny tajomník OSN dúfa, že príklad Nemecka budú nasledovať aj ďalšie krajiny. "Je to boj, ktorý zatiaľ nevyhrávame," varoval. Pripomenul, že emisie skleníkových plynov v atmosfére škodlivé pre životné prostredie dosiahli novú úroveň. "Nepodarilo sa nám ani len spomaliť nárast," skonštatoval Guterres.

 

img

 

Merkelová zdôraznila, že budúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová má ambíciu, aby Európa dospela k uhlíkovej neutralite do roku 2050 ako vôbec prvý kontinent.

 

"Vďaka všetkým správam vieme, aká vážna je situácia, preto Nemecko a Európa musia konať," dodala nemecká kancelárka.

 

img

 

Nemecká vláda schválila v septembri balík opatrení na riešenie klimatických zmien v hodnote 54 miliárd eur. Urobila tak pod tlakom environmentálnych protestov a silnejúceho vplyvu opozičnej strany Zelených. Podľa aktivistov však tieto opatrenia nie sú dostatočné.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies