Gurría: Zotrvanie Britov v EÚ bude lepšie pre všetkých

NETKY.SK • 19 Február 2016, 17:23 • 2 min
Gurría: Zotrvanie Britov v EÚ bude lepšie pre všetkých

BRATISLAVA - Brexit, teda odchod Veľkej Británie z Európskej únie, nie je scenárom, s ktorým pracuje Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to na piatkovej tlačovej konferencii po rokovaní s ministrom financií Petrom Kažimírom v Bratislave generálny tajomník OECD Ángel Gurría. Podľa neho treba hovoriť skôr o Európskej únii, ktorá je čoraz užšie integrovaná, ako aj o ďalších krajinách, ktoré sa snažia integrovať, ako je Bosna a Hercegovina. "Každý člen Európskej únie, či sú to Briti alebo Slováci, bude na tom lepšie, keď bude Európska únia zomknutejšia," tvrdí s tým, že aj OECD chce na základe vlastných údajov a faktov presviedčať Britov, že aj pre nich bude lepšie, keď zostanú súčasťou Európskej únie.


Minister financií a podpredseda vlády Peter Kažimír priznáva, že téma zotrvania Veľkej Británie v Európskej únii prichádza v najhoršom čase, keď sa odohráva geopolitická kríza, migračná kríza a sme svedkami len krehkého ekonomického oživenia. "Je všetkým jasné, že prípadný odchod Veľkej Británie spôsobí v tomto súhvezdí veľké problémy," hovorí. Británia je pritom podľa neho v Európskej únii potrebná aj preto, že dokáže upozorňovať na prílišnú reguláciu, ktorá obmedzuje aj konkurencieschopnosť spoločenstva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies