Gurmánske inšpirácie na ďalšie dni

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 09:00 • 2 min
Gurmánske inšpirácie na ďalšie dni

BRATISLAVA - Začal ďalší týždeň a vy opäť premýšľate nad vaším jedálnym lístkom na nastávajúce dni? Tak sa nechajte inšpirovať našimi receptami.

slovakia

left justify in out

Na dnes sme pre Vás pripravili: 

Brokolicovo vajíčkový šalát

 

Zelená ruža pre zdravie, alebo zásobáreň živín. Aj takto môžeme volať brokolicu, ktorá patrí medzi desať najzdravších potravín.

 

Suroviny pre 4 osoby:

7 na tvrdo uvarených vajec, 1 brokolica, 300 ml bieleho jogurtu, soľ, olivový olej, 2 lyžičky horčice

 

Príprava:

Brokolicu rozoberieme na malé kúsky a sparíme horúcou vodou. Pridáme na drobno pokrájané vajíčka, soľ, pokvapkáme olivovým olejom. Jogurt zmiešame s horčicou a primiešame k šalátu. Necháme odstáť v chladničke.

obrazok

Čas prípravy: 20 minút

 

UTOROK 10.5.2016

Fazuľová kyslá polievka

 

 Ak chcete mať túto polievku hotovú raz, dva, kľudne použite fazuľu z konzervy v slanom náleve.

 

Suroviny pre 4 osoby:

150 g suchej fazule, 1 a 1/4 litra vody, 250 g zemiakov, 50 g masti, 2 PL hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, ocot,

 

Príprava:

Vopred namočenú fazuľu dáme variť, pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a bobkový list. Na masti opražíme múku, zalejeme mliekom a pridáme do polievky. Necháme spolu prevrieť, dochutíme soľou, korením, octom a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo cesnakovým langošom.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

STREDA 11.5.2016

Ryžový nákyp

 

Dnes Vám ponúkneme recept na ryžový nákyp, ktorý môžete podávať ako múčnik, alebo hlavné jedlo.

 

Suroviny pre 4 osoby:

350 g ryže, 1 liter mlieka, 90 g práškového cukru, 40 g masla, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 1 kompót,

 

Príprava:

Ryžu preberieme, dáme do hrnca, pridáme štipku soli, mlieko a za stáleho miešania uvaríme do polomäkka. Odstavíme, pridáme maslo, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a sneh z bielkov. Pridáme kompót bez šťavy premiešame, preložíme do vymastenej zapekacej misy a upečieme. Podávame poliate kompótovou šťavou.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

ŠTVRTOK 12.5.2016

Oškvarková nátierka

 

Oškvarky sa dajú kúpiť bežne v obchode, ale môžete si doma vytopiť slaninu a budete mať aj čerstvú bravčovú masť.

 

Suroviny pre 4 osoby:

40 dkg škvariek, 5 na tvrdo uvarených vajec, 2 cibule, 3 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nakrájanú cibuľu, vajíčka pretlačené cez koliesko na zemiaky, soľ, korenie a horčicu. Dobre zmiešame. Podávame na chlebe s kyslou uhorkou.

obrazok

Čas prípravy: 30 minút

 

PIATOK 13.5.2016

Mäkké kuracie rezne

 

Ak máte chuť na rezeň určite vyskúšajte tento náš recept. Mäsko je jemné a šťavnaté.

 

Suroviny pre 4 osoby:

8 kuracích rezňov, 1 biely jogurt, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie,

 

Príprava:

Z jogurtu, vajec, prelisovaného cesnaku, trochu soli a mletého čierneho korenia si pripravíme marinádu. Rezne naklepeme, ponoríme do pripravenej zmesi a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Obaľujeme v strúhanke, vyprážame z oboch strán na oleji. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninový šalát.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona