Guns N' Roses zrejme potvrdili letné turné

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 10:00 • 2 min
Guns N' Roses zrejme potvrdili letné turné

LOS ANGELES - Americká rocková kapela Guns N' Roses zverejnila prostredníctvom svojho účtu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter krátke video, čím zrejme potvrdila, že sa tento rok vydá na severoamerické turné.

slovakia

left justify in out

Klip sa začína záberom na publikum, neskôr sa objaví logo kapely a nápis “Už v lete 2016”, po ktorom nasleduje zoznam amerických miest. Podľa portálu Pitchfork ide o mestá, v ktorých sa kapela v rámci šnúry predstaví.
Formácia už skôr potvrdila vystúpenia na festivale Coachella a v Las Vegas, kde zahrá 8. a 9. apríla v miestnej T-Mobile Arene. Účasť na reunione kapely potvrdili Axl Rose, Slash a Duff McKagan.


Guns N' Roses vznikli v roku 1985 a svoju najväčšiu slávu zažili po vydaní debutovej nahrávky Appetite For Destruction (1987) s hitmi ako Welcome To The Jungle, Sweet Child O' Mine a Paradise City. Kapela na úspech prvého albumu nadviazala nahrávkou G N' R Lies (1988) a potom v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré vyšli v ten istý deň. Žánrovo pestré nahrávky obsahovali single You Could Be Mine, Don't Cry, Live And Let Die, November Rain, Knockin' On Heaven's Door, Civil War a Estranged. Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a Slash, sa však čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. V roku 1993 ešte vydali album coververzií "The Spaghetti Incident?" a v argentínskom Buenos Aires odohrali posledný koncert v najslávnejšej zostave. Slash z kapely odišiel v roku 1996. Po dlhých rokoch skupina vydala v novembri 2008 štúdiový album Chinese Democracy.
Informácie pochádzajú z webových stránok www.nme.com a pitchfork.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona