Guns N' Roses na koncertoch zakázali tričká so Slashom

NETKY.SK • 3 Jún 2012, 11:05 • 2 min
Guns N' Roses na koncertoch zakázali tričká so Slashom

Guns N' Roses na koncertoch zakázali tričká so Slashom - Kultúra Manažment americkej formácie Guns N' Roses zakázal na jej britských koncertoch tričká zobrazujúce bývalého gitaristu kapely Slasha. Dôvodom je dlhoročná nenávisť speváka Axla Rosea voči tomu

slovakia

left justify in out

img

Manažment americkej formácie Guns N' Roses zakázal na jej britských koncertoch tričká zobrazujúce bývalého gitaristu kapely Slasha. Dôvodom je dlhoročná nenávisť speváka Axla Rosea voči tomuto inštrumentalistovi, ktorý v skupine pôsobil do roku 1996. V prípade, že by ktokoľvek tento zákaz porušil a takéto tričko by si odmietol vyzliecť, bol by vyvedený preč z koncertu. Presvedčil sa o tom fanúšik, ktorý so Slashom zobrazenom na vrchnej časti odevu prišiel vo štvrtok 31. mája na vystúpenie Guns N' Roses do londýnskej O2 Areny. Osemnásťročný James Revell uviedol, že ho požiadali, aby si tričko dal dole, pretože takéto oblečenie na koncerte nie je povolené. "Manažment nám povedal, že do O2 Areny nemáme pustiť nikoho, kto by mal na sebe tričko so Slashom. V prípade, že by si ho nechcel vyzliecť, musíme ho vyviesť z haly," povedal jeden z členov bezpečnostnej služby. Výnimku nemali ani ľudia, ktorí sedeli bokom od pódia alebo vo veľkej vzdialenosti. Revell bol na spomenutom koncerte s mladším bratom. Keďže skupina prišla na pódium so značným oneskorením, stihli si vypočuť len tri pesničky. Dlhšie zostať nemohli, pretože by sa potom nemali ako dostať domov.

Guns N' Roses, ktorí vznikli v roku 1985, zažili svoju najväčšiu slávu po vydaní debutovej nahrávky Appetite for Destruction (1987) s hitmi ako Welcome to the Jungle, Sweet Child o' Mine a Paradise City. Kapela na úspech prvého albumu nadviazala v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré vyšli v ten istý deň. Žánrovo pestré nahrávky obsahovali single You Could Be Mine, Don't Cry, Live and Let Die, November Rain, Knockin' on Heaven's Door, Civil War a Estranged. Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a gitarista Slash, sa však čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. V roku 1993 ešte vydali album coververzií The Spaghetti Incident? a v argentínskom Buenos Aires odohrali posledný koncert v najslávnejšej zostave. Slash z kapely odišiel v roku 1996, basgitarista Duff McKagan ho nasledoval o rok neskôr.

V piatok 13. júla sa skupina Guns N' Roses po prvý raz predstaví naživo na Slovensku, konkrétne na letisku v Piešťanoch v rámci bonusového dňa festivalu Topfest. Osemčlenná kapela vystúpi v zložení: Axl Rose (spev), Dizzy Reed (klávesy, piano, perkusie, vokály), Tommy Stinson (basgitara, vokály), Chris Pitman (klávesy, vokály), Richard Fortus (rytmická gitara), Ron "Bumblefoot" Thal (sólová gitara), Frank Ferrer (bicie nástroje) a DJ Ashba (sólová gitara). Vstupenky na koncert sa dajú kúpiť už za 20 eur.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies