GUnaGU má novú hru o fenoméne YouTube

NETKY.SK • 12 December 2017, 13:57 • 2 min
GUnaGU má novú hru o fenoméne YouTube

BRATISLAVA - Bratislavské divadlo GUnaGU predstaví autorskú komédiu Viliama Klimáčka zo sveta internetového portálu YouTube a jeho aktérov. Pod názvom Youtuberi (ó božský internet) uvedie v poradí štvrtú tohtoročnú premiéru v pondelok 18. decembra.

slovakia

left justify in out

Digitálna komédia pre mladých rozpráva o svete známeho internetového portálu a jeho účinkujúcich - YouTuberoch, od bizarných postavičiek s divným humorom až po svetovú špičku, akou je muž menom PewDiePie, ktorý "len" komentuje počítačovú hru, ktorú sám hrá. A pritom ho sleduje 50 miliónov ľudí.

 

V rýchlych a krátkych klipoch s pesničkami, s absurdným humorom Made in GUnaGU diváci uvidia aj českú rodinu, v ktorej otec, mama aj starší brat majú na YouTube svoj program, no najväčšou hviezdou je ich deväťročný syn Risha. Ale zažijú aj slovenského GoGoMana, maminky s bábätkami, ruského trolla z dezinformačných stránok či hackerku v najhlbšom pekle internetu, Deep Webe a Dark Webe. Tvorcovia sľubujú, že príde aj Mark Zuckerberg.

 

Za humorom tejto hry diváci pocítia aj silu dezinformačných webov, ktoré šíria konšpiračné teórie a falošné správy. Zrazu nechápu, prečo toľko ľudí verí všetkému, čo si na internete prečítajú a vôbec nemajú záujem si správu overiť? Čo nám ešte nové technológie prinesú? Máme sa na to tešiť, alebo sa toho báť? Réžie novej inscenácie, v ktorej hrajú Martin Meľo, Monika Horváthová, David Hartl /alt. Vladislav Plevčík a Viktor Horján, sa ujal sám autor hry Viliam Klimáček. Scénu navrhla Silvia Makovická.

 

GUnaGU v svojich inscenáciách vždy reagovalo na aktuálne dianie v spoločnosti, trendy či vývoj technológií. Už pred rokmi uviedlo hru o fenoméne Facebook Som hot dog, neskôr čiernu komédiu Veľká kilovačka na námestí Billa Gatesa o počítačových hrách či titul Milujem svoj mobil - o závislosti dnešných ľudí na mobiloch a z toho vyplývajúcej ne/komunikácií.

TASR informovala produkčná manažérka divadla Linda Skrúcaná.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona