Guľu čaká ostrá premiéra na lavičke dvadsaťjednotky, nomináciu na dvojzápas konzultoval aj s Kozákom

NETKY.SK • 28 August 2018, 14:34 • 2 min
Guľu čaká ostrá premiéra na lavičke dvadsaťjednotky, nomináciu na dvojzápas konzultoval aj s Kozákom

BRATISLAVA - Tréner futbalistov SR do 21 rokov Adrián Guľa nominoval 24 hráčov na blížiaci sa medzištátny prípravný zápas proti Taliansku (6. septembra v Dunajskej Strede) a na duel proti Islandu (11. septembra v Reykjavíku) v 2. skupine kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska. V tíme sa nachádza až 13 legionárov zo zahraničných klubov, domáca Fortuna liga dodala do výberu jedenástich zástupcov .

slovakia

left justify in out

"Nomináciu sme dávali dokopy aj po dohode s trénermi A-mužstva, pretože niektorí hráči majú kvalitu, ktorá ich posúva aj do prvého reprezentačného výberu, čo je pre ´chlapcov´ najvyššia odmena za ich doterajšiu prácu. Preto pre nás bolo dôležité v tejto fáze tvorby mužstva cestovať za hráčmi, stretávať sa s nimi, vysvetľovať im, čo od nich očakávame, aké s nimi máme zámery, čo si od spolupráce s nimi sľubujeme," uviedol tréner slovenskej "dvadsaťjednotky" Adrián Guľa.


"Mnoho mužstiev som videl priamo v akcii nie iba na Slovensku, ale aj v Poľsku a Česku. S Ružomberkom som bol na príprave v Karvinej. Prioritou bolo stretnúť sa s hráčmi osobne, porozprávať sa s nimi, ´navnímať ich´, spoznať ich, aby aj oni registrovali, že máme o nich záujem, že chceme vedieť, v akej sú forme. Chceme mať dobrý prehľad o výkonnosti hráčov, ktorých nominujeme na prípravný zápas s Talianskom i na kvalifikačný duel s Islandom, lebo stále sme v nej ešte v hre. Išli sme do toho dá sa povedať naplno, ´po hlave´, lebo šancu pracovať s reprezentáciou si všetci vysoko vážime. Chceme sa ešte pobiť o postup do baráže. Kým táto šanca žije, tak budeme o ňu bojovať. Karty sú momentálne dobre rozdané aj pre nás," pokračoval prvý muž realizačného tímu mužstva SR do 21 rokov.

 

img

Ambiciózny kouč odpovedal aj na otázku, ako sa mu pozdáva, že jeho premiéra pri kormidle "dvadsaťjednotky" sa uskutoční práve v Dunajskej Strede, pre ktorú to bude tiež prvý reprezentačný zápas na takejto úrovni.

 

"Rozhodlo to, že je to moderný štadión, počas ligových duelov je tam výborná atmosféra. Verím, že decibely z hľadiska nebudú chýbať ani v stretnutí proti Taliansku a nabijú chlapcov pozitívnou energiou, aby potešili divákov. Robíme všetko pre to, aby sme v tomto náročnom súboji zvíťazili. Spokojný budem s víťazstvom, ale aj s tým, keď hráči pôjdu na doraz a dobre sa pripravia na kvalifikačný zápas na Islande. Každé víťazstvo nabije mužstvo pozitívnou energiou, po každom úspešnom rezultáte vzrastie sebavedomie hráčov, čo je pre nás teraz veľmi potrebné," uviedol Guľa. "Stretnutie s Talianskom považujú za veľkú výzvu najmä tí chlapci, ktorí pôsobia v talianskych kluboch. Chcú dokázať rovesníkom z Talianska, že sa s nimi popasujú o čo najlepší výsledok," dodal Guľa.​


Mladým Slovákom patrí v tabuľke 2. skupiny kvalifikácie ME 2019 do 21 rokov druhé miesto za suverénnym Španielskom. Z tabuľky druhých tímov poputujú do baráže štyri najlepšie mužstvá z deviatich skupín. Slovenským mladíkom zostáva odohrať tieto tri zápasy: 11. septembra na Islande, 12. októbra doma proti Estónsku a 16. októbra v Severnom Írsku.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátny prípravný zápas proti Taliansku (6. septembra v Dunajskej Strede) a na duel proti Islandu (11. septembra v Reykjavíku) v 2. skupine kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska:

Brankári: Marek Rodák (Rotherham United/Angl.), Adam Jakubech (Olympique Lille/Fr.), Dominik Greif (Slovan Bratislava)
Obrancovia: Andrej Kadlec (Spartak Trnava), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.), Martin Šulek (AS Trenčín), Richard Križan (FC Nitra), Adam Laczkó (Slovan Bratislava), Dávid Hancko (AC Fiorentina/Tal.), Michal Sipľak (Cracovia Krakov/Poľ.)
Stredopoliari: László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Filip Lesniak (Aalborg BK/Dán.), Milan Dimun (Cracovia Krakov/Poľ.), Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Christián Herc (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jozef Urblík (Vysočina Jihlava/ČR), Andrej Fábry (FC Nitra), Nikolas Špalek (Brescia Calcio/Tal.), Erik Jirka (Spartak Trnava), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), Martin Košťál (Wisla Krakov/Poľ.)
Útočníci: Samuel Mráz (FC Empoli/Tal.), Tomáš Vestenický (FC Nitra), Róbert Boženík (MŠK Žilina)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona