Guľka v Riu mierila na policajný balón, pristála v stane

NETKY.SK • 8 August 2016, 10:47 • 2 min
Guľka v Riu mierila na policajný balón, pristála v stane

RIO DE JANEIRO - Projektil, ktorý sa v sobotu postaral o rozruch v dejisku jazdeckých súťaží na OH v Riu de Janeiro, zablúdil do mediálneho stanu z neďalekého slumu.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to hovorca organizačného výboru OH 2016 Mario Andrada. Guľka prederavila strechu stanu a skončila na podlahe. Incident sa udial počas prestávky sobotňajšej drezúrnej úvodnej časti pretekov všestrannej spôsobilosti jednotlivcov a družstiev. Projektil dopadol neďaleko jedného z novinárskych stolov v rohu miestnosti určenej na tlačové konferencie, v streche zanechal viditeľný otvor. Aréna sa nachádza neďaleko vojenských priestorov a na mieste sa rýchlo objavili členovia brazílskej armády, ale táto stopa sa ukázala byť falošnou.


"Podľa bezpečnostných zložiek guľka priletela z väčšej vzdialenosti. Strelec mieril na policajný balón s kamerou. Aj prvé zistenia ministerstva obrany hovoria o tom, že pristála v nízkej rýchlosti a s malou kinetickou energiou," povedal Andrada. Rezort obrany vraj prízvukoval, že športovisko nebolo terčom útoku a príslušné úrady preskúmajú zábery z kamery, aby sa pokúsili vypátrať strelca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies