Gulinelli oznámil širšiu nomináciu na kvalifikáciu MS

NETKY.SK • 14 December 2013, 14:28 • 2 min
Gulinelli oznámil širšiu nomináciu na kvalifikáciu MS

BRATISLAVA - Širšia 13-členná nominácia slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov na kvalifikáciu MS v Poprade.

slovakia

left justify in out

Nový tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov Flavio Gulinelli oznámil širšiu 13-člennú nomináciu na blížiaci sa kvalifikačný turnaj o postup na majstrovstvá sveta, ktorý sa od 3. do 5. januára uskutoční v Poprade. Reprezentanti majú zraz večer 20. decembra v Poprade, kde budú s krátkou prestávkou na Vianoce až do začiatku turnaja. 

V príprave na dôležité podujatie sa Slováci stretnú 28. a 29. decembra v Poprade v dvoch prípravných zápasoch s Českom. Slováci na MS zatiaľ nikdy neštartovali a o to je ich motivácia väčšia. Ich súpermi budú v M-skupine pravidelní účastníci Svetovej ligy Fíni, ďalej Ukrajinci a Gréci. Priamo na MS 2014 do Talianska postúpi víťaz skupiny a najlepší druhý z piatich kvalifikačných skupín. V nominácii oproti septembrovým majstrovstvám Európy chýbajú Michal Masný, Róbert Hupka a pre zranenie členka aj Matej Paták. Zranenie vyradilo z hry aj Petra Michaloviča. 

Talian Gulinelli by chcel aj so svojim novým asistentom Marekom Kardošom nadviazať na úspechy svojho krajana z rokov 2008 - 2011 Emanueleho Zaniniho. Svetoznámy kouč sa môže so Slovákmi dostať k veľmi zaujímavým historickým míľnikom. Ako prvý môže Slovensko dostať na záverečný turnaj MS a v lete bude ako prvý tréner viesť Slovensko v prestížnej Svetovej lige, kde čaká Slovákov premiéra. 

Gulinelli si však dáva postupné ciele a tým prvým je kvalifikácia o postup na MS v Poprade. "Čaká nás mimoriadne dôležitý turnaj. Cítime, že máme šancu postúpiť na majstrovstvá sveta, ale nebude to jednoduché. Fíni disponujú kvalitným kádrom a majú skúsenosti zo Svetovej ligy, väčšina kádra Ukrajiny hrá v ruskej superlige za Charkov, takže ich poznám a poznám aj grécky tím ešte z pôsobenia v Iraklise Solún. Verím, že budeme úspešní," povedal Gulinelli pred dôležitým turnajom v Poprade. Vstupenky si môžu fanúšikovia zakúpiť v predpredaji v sieti ticketportal. 

Širšia 13-členná nominácia slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov na kvalifikáciu MS v Poprade: 
Nahrávači: Branislav Skladaný (Nantes-Rezé/Fr.), Juraj Zaťko (AZS Varšava/Poľ.) 
Smečiari: Lukáš Diviš (Lokomotiv Novosibirsk/Rus.), František Ogurčák (Vibo Valentia/Tal.), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes-Rezé/FRA), Martin Sopko st. (Galatasaray Istanbul/Tur.) 
Blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín/Nem.), Jozef Piovarči (Radom/Poľ.) 
Univerzáli: Milan Bencz (Miláno/Tal.), Martin Nemec (Tomis Konstanca/Rum.) 
Libero: Roman Ondrušek (Cambrai/Fr.), Matej Kubš (VK Prievidza). 

Náhradníci: 
Michal Sládeček (nahrávač, VK Prievidza), Filip Palgut (nahrávač), Tomáš Halanda (smečiar, obaja Mitteldeutschland/Nem.), Filip Gavenda (smečiar, COP Trenčín), Peter Kašper (Lubin/Poľ.), Michal Hruska (Aich Dob/Rak.), Martin Vlk (Bielsko Biala/Poľ.). 

Realizačný tím: 
Hlavný tréner: Flavio Gulinelli 
Asistent: Marek Kardoš 
Team manager: Slavomír Huba 

Program M-skupiny kvalifikácie MS v Poprade: 
piatok 3. januára 2014 
17.30 h: Slovensko - Grécko 
20.30: Fínsko - Ukrajina 

sobota 4. januára 2014 
17.30: Slovensko - Ukrajina 
20.30: Grécko - Fínsko 

nedeľa 5. januára 2014 
17.30: Ukrajina - Grécko 
20.30: Slovensko - Fínsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies