Gülen poprel spojenie s vraždou ruského veľvyslanca

NETKY.SK • 22 December 2016, 09:29 • 2 min
Gülen poprel spojenie s vraždou ruského veľvyslanca

MOSKVA - Turecký islamský duchovný Fethullah Gülen, ktorý žije v exile v Spojených štátoch, odsúdil vraždu ruského veľvyslanca v Turecku a odmietol obvinenia, že za útokom stálo jeho hnutie.

slovakia

left justify in out

Ruského veľvyslanca Andreja Karlova zastrelil v pondelok policajt mimo služby pred šokovanými svedkami na výstave fotografií v Ankare. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v stredu vyhlásil, že páchateľ Mevlüt Mert Altintaš bol spojený s Gülenovým hnutím.

 

Gülen vo videoposolstve, ktoré dnes dostala k dispozícii agentúra Associated Press (AP), obvinil tureckú vládu z očierňovania svojho hnutia. Tvrdí tiež, že vláda obviní jeho stúpencov aj z vykonania prípadných ďalších atentátov.

 

"Nemôžu presvedčiť svet o takých obvineniach," vyhlásil Gülen.

 

K zodpovednosti za vraždu Karlova sa prihlásila ozbrojená koalícia Džajš al-Fatah, ktorej členom je aj džihádistický Džabhat Fath aš-Šám (Front dobytia Sýrie), známy donedávna ako Front an-Nusra.

 

V Moskve sa dnes uskutočnia smútočné obrady za Karlova, na ktorých sa zúčastní aj ruský prezident Vladimir Putin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies