Gülen: Do Turecka sa vrátim, iba ak ma uzná za vinného nezávislý orgán

NETKY.SK • 12 August 2016, 18:01 • 2 min
Gülen: Do Turecka sa vrátim, iba ak ma uzná za vinného nezávislý orgán

PARÍŽ - Turecký moslimský duchovný žijúci v USA Fethullah Gülen, ktorého Ankara obviňuje zo zorganizovania júlového neúspešného vojenského prevratu v Turecku, dnes uviedol, že sa tureckým úradom odovzdá, iba ak ho najprv uzná za vinného nezávislý medzinárodný vyšetrovací orgán.

slovakia

left justify in out

"Ak bude preukázaná čo len desatina z obvinení proti mne, sľubujem, že sa vrátim do Turecka a odpykám si ten najťažší trest," uviedol Gülen v názorovom článku vo francúzskom denníku Le Monde, z ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.


Gülen, ktorý odmieta akúkoľvek účasť na pokuse o vojenský prevrat a aj ho odsúdil, vyjadril presvedčenie, že turecká justícia je v súčasnosti ovládaná výkonnou mocou Turecka.


Turecko vyvíja na Spojené štáty tlak, aby vydali 75-ročného duchovného, ktorý žije v USA v dobrovoľnom exile. Ankara takisto urobila čistky v ozbrojených silách, ďalších štátnych úradoch, médiách a v akademickej obci, odkiaľ odstránila už tisíce údajných Gülenových priaznivcov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies