Guľa vychválil brilantného Jeliča, Káčer: Dva góly u súpera sú skvelé

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 10:07 • 2 min
Guľa vychválil brilantného Jeliča, Káčer: Dva góly u súpera sú skvelé

KIŠIŇOV - Mimoriadne cennú výhru 2:1 dosiahli futbalisti slovenského vicemajstra MŠK Žilina vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na štadióne v moldavskom Kišiňove nad miestnou Daciou.

slovakia

left justify in out

Moldavský vicemajster síce spôsobil "šošonom" dosť problémov, ale zverenci trénera Adriána Guľu majú aj vďaka disponovanému chorvátskemu kanonierovi Matejovi Jeličovi a obetavému tímovému výkonu skvelú pozíciu do domácej odvety (štvrtok 23. júla, 19.30 SELČ).

 

Jelič strelil v prvých troch zápasoch EL už šesť gólov. Severoírsky Glentoran zostrelil štyrmi a exceloval aj v Kišiňove. "Najmä v druhom polčase bol naozaj brilantný. Nie je to len o jeho dvoch góloch, ale aj o nožničkách, ktoré vystrihol a išli tesne vedľa, a potom to brvno, ktoré nastrelil. Ale aj o robote, ktorú pre mužstvo urobil. To bola veľká sila a podáva naozaj kvalitné výkony," povedal pre TASR Guľa.

 

Dacia bola iná káva ako severoírski hráči, vedela pekne kombinovať a dostať hostí pod tlak. Žilinská obrana ale fungovala dobre. Domáci sa tak presadili len zo štandardnej situácie, keď z ideálnej vzdialenosti 17 m z priameho kopu prenádherne trafil ľavý horný roh Volešákovej brány striedajúci Maxim Mihaliov - 1:2. V závere potom v zúfalom nápore v úplne posledných sekundách mohol vyrovnať ukrajinský legionár Jevgenij Lozovij, ale minul. "To už bolo o ich permanentnom útoku, nakopávali lopty, snažili sa to dohrávať agresivitou. Ale chlapci boli obetaví. A podržal nás aj Miloš v tých ošemetných situáciách. Myslím si, že je to dobrý výsledok, hoci pri našom maximalizme je škoda, že sme nestrelili tretí gól, to by bolo iné," dodal Guľa.

 

Pre klubový web súboj zhodnotil aj stredopoliar Miroslav Káčer: "Chceli sme najmä uhrať dobrý výsledok do odvetného stretnutia. Podali sme solídny výkon, hrali sme kompaktne. Dať na ihrisku súpera dva góly je skvelé, hoci je škoda niektorých šancí, ktoré sme mohli zahrať lepšie. Dacia bola výborne fyzicky pripravená, ale my sme toho príliš veľa domácim nedovolili, až na záver duelu, kde nás zatlačili."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies