Guľa: Je to impulz, ale sme len na začiatku, Paur dlží Pichovi večeru

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:28 • 2 min
Guľa: Je to impulz, ale sme len na začiatku, Paur dlží Pichovi večeru

Žilina - Pozíciu mali najťažšiu, no futbalisti MŠK Žilina ju vo štvrtkovej odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 so slovinským vicemajstrom Olimpia Ľubľana zvládli excelentne.

slovakia

left justify in out

Stratu 1:3 z prvého súboja zmazali po výbornom tímovom výkone výhrou 2:0 a odmenou im bol postup do 3. predkola, kde ich vyzve chorvátska HNK Rijeka. Prvý duel odohrajú zverenci Adriána Guľu 1. augusta vonku, odveta je na programe 8. augusta v Žiline.

Žilina hrala dostatočne agresívne, spoľahlivo v obrane, súpera do vyloženej šance ani nepustila. "Draci" sa síce sústredili najmä na defenzívu, ale postupom času začali strácať pôdu pod nohami. A bolo to najmä vďaka výkonu Žiliny, kde takmer všetci hráči predviedli výkon na hranici možností. Streleckým hrdinom sa stal Jakub Paur, ktorého hlavičky poslali "šošonov" do ďalšej fázy. Dvadsaťjedenročný stredopoliar po zápase už uvoľnene hodnotil, hoci posledné minúty prežíval mimoriadne nervózne. Vedel totiž, že súperovi stačilo streliť jeden gól a radovali by sa Slovinci. "Boli sme tímovejší a agresívnejší a to sa pretavilo v úspech. Do konca sme chceli hrať našu hru, nesústredili sme sa, či Ľubľana dá alebo nedá gól. A zvládli sme to svojím spôsobom. V závere som sa už vybral do šatne, nemohol som to už pozerať a modlil som sa, aby sme ten zápas vyhrali."

Na oba góly Paurovi krásne prihral Róbert Pich, ktorému sa strelec zápasu hodlá odmeniť: "Hetrik by bol asi moc, takto to stačí. Ale Roba Picha pozvem na nejakú večeru."

Tréner Guľa pochválil zverencov za tímový výkon, zdôraznil ale, že toto je len začiatok, na ktorom hráči 6-násobného slovenského majstra musia stavať: "Je dobré, že sme stále hrali, chalani neustále vyhľadávali priestor za chrbtom obrany súpera a dostali sme sa do ďalších pozícií, kde sme zápas mohli uzavrieť ešte vyšším rozdielom. Teším sa za chlapcov, odviedli tímový výkon a potešili aj fanúšikov, ktorí nás podržali. Ideme ďalej, to je výborný impulz do ďalšej fázy. Chcel som, aby hráči pracovali na 100 percent, aby išli na hranici rizika, aby do toho dali srdiečko. Ak budeme takto ďalej pracovať, lebo je pred nami ešte celý proces nabudovávania na takýchto výkonom, môžeme vytvoriť silné mužstvo. Hráči si zaslúžia pochvalu, ale ja verím, že je to pre nás len štart, že sme naozaj len na začiatku."

Žilina v nedeľu nastúpi doma v Corgoň lige proti Zlatým Moravciam, až potom sa sústredí na Rijeku. "Rijeka vraj vyhrala s týmto súperom v príprave výraznejším rozdielom. My si ho zanalyzujeme. Teraz ale potrebujeme prepnúť na Corgoň ligu, v nedeľu hráme doma pred našimi fanúšikmi a znova chceme byť dostatočne draví a hladní po víťazstve. Až potom bude na rade ďalšia výzva a to Rijeka. Ja verím môjmu mužstvu a verím, že sa s nimi môžeme byť statočne o to, kto pôjde ďalej," uviedol Guľa, ktorý zagratuloval k postupu v EL aj jeho bývalému klubu AS Trenčín. "Samozrejme ma teší, že ďalší slovenský klub postúpil. Písali sme si správy a zagratulovali sme si. Písal som im aj pred zápasom, aby sa im darilo. To je ale Európska liga. Ak prídu sem v našej lige, verím, že budú odchádzať v inej nálade, ako majú teraz."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies