Guinea pre nebezpečenstvo eboly uzavrela hranice so Sierrou Leone a Libériou

NETKY.SK • 9 August 2014, 16:20 • 2 min
Guinea pre nebezpečenstvo eboly uzavrela hranice so Sierrou Leone a Libériou

KONAKRY - Guinea uzavrela hranice so Sierrou Leone a Libériou v snahe zamedziť šíreniu smrteľného vírusu eboly, ktorý si v týchto troch západoafrických krajinách vyžiadal už takmer 1000 mŕtvych. Oznámila to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Od marca zomrelo v Guinei na ebolu najmenej 367 ľudí, pričom 18 infikovaných osôb momentálne podstupuje karanténnu liečbu. Uzavretie hraníc prišlo po konzultácii guinejskej vlády s predstaviteľmi oboch susedných štátov, potvrdil guinejský minister pre zahraničnú spoluprácu Moustapha Koutoub Sano.
      

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorá spadá pod OSN, predstavuje ebola medzinárodné bezpečnostné riziko a môže sa šíriť ešte niekoľko mesiacov. Nigéria sa v piatok stala tretím štátom, ktorý ohľadom epidémie vyhlásil mimoriadny stav - po Sierre Leone a Libérii. Zatiaľ tam zaznamenali dve úmrtia.
      

WHO odporučila, aby postihnuté štáty kontrolovali na letiskách odchádzajúcich cestujúcich. Ľudia, ktorí boli v priamom kontakte s pacientmi, by mali odísť najskôr po troch týždňoch. WHO neodporučila zákaz cestovania do alebo zo západnej Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona