Guinea hlási opätovný nárast prípadov eboly

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 18:22 • 2 min
Guinea hlási opätovný nárast prípadov eboly

KONAKRY - Guinea čelí opätovnému nárastu prípadov eboly, ktorých počet sa oproti februáru viac ako zdvojnásobil. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na guinejské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Najhoršia epidémia eboly v histórii, ktorá postihla západnú Afriku, si vyžiadala už vyše 10.000 životov. Údaje z ostatných mesiacov naznačujú, že epidémia už stráca na intenzite, predovšetkým v Libérii, kde neevidujú už žiadne aktuálne prípady.

 

Najhoršia situácia je momentálne v Guinei, ktorá je momentálne "epicentrom" epidémie a v tomto smere predstihla aj Sierru Leone, ďalšiu z trojice najviac postihnutých krajín.

 

Guinejské ministerstvo zdravotníctva v súčasnosti eviduje 91 potvrdených alebo predpokladaných prípadov eboly, zatiaľ čo vo februári to bolo len 39. Noví pacienti pribúdajú hlavne v regiónoch Forecariah a Coyah na západe Guiney.

 

Podľa expertov tento nárast signalizuje nástup štvrtej fázy epidémie. V prvej fáze boli začiatkom roka 2014 zaznamenané len rozptýlené prípady nákazy, v druhej došlo počas vlaňajšieho leta k rozsiahlemu šíreniu vírusu. V rámci tretej fázy počet prípadov v januári tohto roku poklesol a teraz dochádza k opätovnému miernemu vzostupu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies