Guillermo del Toro chce dať šancu novým talentom

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 13:57 • 2 min
Guillermo del Toro chce dať šancu novým talentom

BRATISLAVA - Mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro by rád dal šancu novej generácii filmárov.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný rodák z Guadalajary to povedal po príchode na Medzinárodný filmový festival v Cannes, kde ako člen poroty rozhodne o víťazovi hlavnej ceny 68. ročníka prestížneho podujatia. Samotný del Toro sa preslávil vďaka festivalu v roku 1993. "Vnímam to ako zodpovednosť, ktorú beriem vážne, pretože Cannes odštartoval môj filmový život, keď snímka Stroj času zvíťazila v Týždni kritikov," uviedol del Toro.

 

Kanadský režisér, scenárista a herec Xavier Dolan zasa po príchode do Cannes novinárom povedal, že je poctený tým, že ho vo veku 26 rokov vybrali za porotcu. "Je to skvelý pocit. Je to druhá strana zrkadla, ktorá je extrémne vzrušujúca," vyhlásil Dolan. "Neviem si predstaviť lepšiu prípravu na film, na ktorý sa chcem podujať, ako vidieť 25 filmov," doplnil. 

 

Okrem spomínaných filmárov hlavnú porotu aktuálneho ročníka festivalu v Cannes, ktorý sa začína dnes a potrvá do 24. mája, tvoria Sienna Miller, Jake Gyllenhaal, Rossy de Palma, Sophie Marceau a Rokia Traoré. Porote budú predsedať Joel a Ethan Coenovci. O Zlatú palmu sa tento rok uchádza 19 snímok. Festival dnes večer otvorí dráma La Tete haute francúzskej režisérky Emmanuelle Bercot, ktorú však uvedú mimo súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies