Guerrero je najlepším strelcom Peru

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 10:11 • 2 min
Guerrero je najlepším strelcom Peru

SEATTLE - Futbalisti Peru triumfovali vo svojom úvodnom vystúpení na 45. ročníku Copa America v B-skupine nad Haiti 1:0. O jediný presný zásah sa po hodine hry postaral Paolo Guerrero, ktorý prekonal 38-ročný rekord Teofila Cubillasa a s 27 gólmi sa stal historicky najlepším strelcom národného tímu. V zostávajúcich dvoch dueloch programu Kostarika - Paraguaj a Brazília - Ekvádor sa zrodili bezgólového remízy.

slovakia

left justify in out

Peru proti Haiti potvrdilo úlohu favorita, hoci na gól sa poriadne natrápilo. Vytúžený presný zásah napokon prišiel v 61. minúte, keď Edison Flores poslal ideálny center na päťku a Guerrerova "rybička" znamenala vedúci a zároveň jediný gól. Haiti sa napriek horším štatistikám mohlo tešiť aspoň z bodu, v 94. minúte však v podobnej príležitosti hlavičkoval Kervens Belfort vedľa.

 

Zápas medzi Kostarikou a Paraguajom sa hral v obrovskej horúčave a priniesol vzruch len na začiatku a v samom závere. Vyše 70-minútový stredný interval hry bol bez gólovej možnosti, aj preto sa oba tímy rozišli zmierlivo. V 94. minúte stratil nervy kostarický obranca Kendall Waston a za nekompromisný zákrok v strede poľa uvidel ihneď červenú kartu. "Bol to veľmi ťažký zápas, o čo sa postaralo predovšetkým počasie. Myslím si, že remíza je zaslúžená," povedal kapitán Kostaričanov Bryan Ruiz. Teplomer v Orlande ukazoval počas stretnutia približne 33 stupňov celzia. "V rovnakej horúčave hrali oba tímy, nikto sa preto nemôže sťažovať na podmienky," dodal paraguajský stredopoliar Oscar Romero.

 

Brazílii chýba na tohtoročnom šampionáte, organizovanom pri príležitosti stého výročia vzniku Copa America, najväčšia hviezda. Neymar si síce pozrel duel proti Ekvádoru z luxusného prostredia čestnej lóže, ale takáto prítomnosť jeho reprezentačným spoluhráčom nestačila. FC Barcelona povolila svojmu krídelníkovi účasť len na jednom z dvoch vrcholov reprezentačného roka a Neymar sa rozhodol pomôcť tímu až na olympijských hrách v Riu de Janeiru. V dueli proti Ekvádoru sledoval výkonnostne slušný prvý polčas, ktorý však v druhej polovici vystriedala pasívna hra, a preto diváci v kalifornskom Rose Bowl gól nevideli.

 

V 66. minúte však nastala kontroverzná situácia. Miller Bolanos vystrelil na brazílsku bránu takmer z nulového uhla pravej strany šestnástky, neistý Alisson pri žrdi loptu vyrazil a podľa asistenta rozhodcu Julia Bascunana to stihol ešte pred bránkovou čiarou. "Pozrel som si tú situáciu na zázname asi dvadsaťpäťkrát a lopta neprešla cez čiaru celým objemom. Približne z osemdesiatich percent bola vonku," povedal kouč Ekvádoru Gustavo Quinteros. Jeho trénerskému súperovi Dungovi sa hra svojich zverencov pozdávala. "Určite sa musíme zlepšiť, no tentoraz tomu chýbali len góly. Hrali sme na turnaji prvý zápas, navyše proti dobrému mužstvu. S prihliadnutím na tieto okolnosti to bolo slušné."

 

45. ročník Copa America:

A-skupina

Kostarika - Paraguaj 0:0

ČK: 90.+4 Waston (Kostarika), 14.334 divákov

 

B-skupina

Haiti - Peru 0:1 (0:0)

Gól: 61. Guerrero, 20.190 divákov

 

Brazília - Ekvádor 0:0

53.108 divákov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies