Guédé po víťaznom debute v drese SR: "Sú to super pocity"

NETKY.SK • 11 August 2011, 15:40 • 2 min
Guédé po víťaznom debute v drese SR: "Sú to super pocity"

Guédé po víťaznom debute v drese SR: "Sú to super pocity"

slovakia

left justify in out

img

Defenzívny stredopoliar Karim Guédé si odkrútil premiéru v drese slovenskej futbalovej reprezentácie, keď v stredajšom prípravnom zápase s Rakúskom v Klagenfurte nastúpil v základnej zostave. Tréner Vladimír Weiss mohol služby 26-ročného hráča tmavej pleti využiť až po získaní štátneho občianstva, ktoré úrady udelili opore Slovana Bratislava pred tromi týždňami.
      Guédé sa narodil v nemeckom Hamburgu togskej matke a francúzskemu otcovi. Na Slovensku je už päť rokov. Od roku 2006 pôsobil v drese Artmedie Petržalka a Slovana Bratislava, pričom s oboma klubmi získal majstrovský titul aj Slovenský pohár. Pri debute si zahral 63 minút, keď ho vystriedal Filip Šebo: "Som naozaj spokojný, sú to super pocity. Nebol som nervózny, na zápas som sa tešil. Dostal som koňara a preto som striedal, ale to bude okey," predstúpil pred novinárov vysmiaty Karim. Ešte predtým sa išiel zvítať so svojou rodinou a kamarátmi, ktorí ho v jeho "veľký deň" prišli podporiť do Klagenfurtu: "Vonku mám rodičov a kamarátov, išiel som sa s nimi podeliť o radosť po zápase. Pochválil ma aj tréner Weiss, takže som spokojný."
      V zápase odviedol veľa čiernej roboty smerom dopredu, nebál sa pustiť ani do útočných akcií. Na začiatku druhého polčasu jeho tvrdej strele nechýbalo veľa, aby skončila v sieti: "Dodalo mi to chuť do ďalšej práce a dúfam, že ma tréner zavolá aj nabudúce." Na otázku, ako sa cítil v modrom drese s dvojkrížom na prsiach, odvetil: "Sedel mi veľmi dobre, odložím si ho doma na čestné miesto."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona