Gucciho Manea prepustili z väzenia

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 11:12 • 2 min
Gucciho Manea prepustili z väzenia

LOS ANGELES - Amerického rappera Gucciho Manea prepustili z väzenia, kde si odpykával trest za nelegálnu držbu strelných zbraní. Tridsaťšesťročný interpret z Atlanty vo väzení strávil takmer tri roky.

slovakia

left justify in out

Z pôvodného 39-mesačného trestu mu pritom odrátali jedenásť mesiacov, ktoré strávil vo väzbe od zatknutia do vynesenia rozsudku. Ďalších šesť mesiacov mu odpustili na základe dodatočnej žiadosti Maneových právnikov. Rapperovi popri spomínanom treste zároveň plynul trojročný trest odňatia slobody za napadnutie fanúšika.


O prepustení rappera informovali prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter zástupcovia jeho vydavateľstva 1017 Records. Ako uviedli, Mane hneď po prepustení začal nahrávať nový mixtape. Novinku s názvom Gucci Free by mal vydať dnes.


Polícia našla 12. septembra 2013 u rappera nabitú zbraň, ktorou sa navyše príslušníkom polície vyhrážal. Rovnaký incident sa zopakoval aj o dva dni neskôr, pričom Gucci Mane mal u seba inú zbraň. Rapper, u ktorého policajti okrem toho našli aj malé množstvo marihuany, tým porušil podmienku. Rapperovi za tieto skutky pôvodne hrozil až 20-ročný trest odňatia slobody a pokuta do 500-tisíc dolárov. Ku spomínanému incidentu, keď rapper napadol fanúšika v jednom z atlantských nočných klubov, došlo v marci 2013.


Gucci Mane, vlastným menom Radric Davis, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2005, keď vydal debutový album Trap House. Nasledovali štúdiovky Hard To Kill (2006), Trap-A-Thon (2007), Back To The Trap House (2007), Murder Was The Case (2009), The State Vs. Radric Davis (2009), The Appeal: Georgia's Most Wanted (2010), Trap House III (2013), The State vs. Radric Davis II: The Caged Bird Sings (2013), Trap House 4 (2014), The Oddfather (2014) a Gucci Vs Guwop (2014). Okrem hudby je však známy aj početnými problémami so zákonom, pre ktoré už niekoľkokrát skončil za mrežami. V roku 2011 ho napríklad odsúdili na šesť mesiacov väzenia za vyhodenie ženy z idúceho auta.
Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies