Guatemalská polícia zadržala lídra obávaného zločineckého gangu MS-13

NETKY.SK • 15 Október 2017, 06:00 • 2 min
Guatemalská polícia zadržala lídra obávaného zločineckého gangu MS-13

GUATEMALA - Polícia v Guatemale zadržala lídra notorického zločineckého gangu Mara Salvatrucha, známeho aj pod skratkou MS-13.

slovakia

left justify in out

Ángela Gabriela Reyesa Marroquína, ktorý má prezývku Blanco (Biely), zatkli v meste Chimaltenango, 50 kilometrov západne od hlavného mesta Guatemala. Pátrali po ňom okrem iného v súvislosti s nedávnym útokom na nemocnicu.

Reyes je podozrivý z toho, že v auguste koordinoval útok na jednu z najväčších nemocníc v Guatemale, očividne s cieľom oslobodiť zadržiavaného člena gangu. Pri útoku zomrelo sedem ľudí. Reyesa v roku 2014 umiestnili do väzenského zariadenia s najvyšším stupňom stráženia, podarilo sa mu však utiecť. Pripisuje sa mu spoluúčasť na vraždách najmenej 287 ľudí.

Členovia MS-13 sú známi tým, že názov pouličného gangu má každý z nich vytetovaný na chrbte. Ide o jednu z najbrutálnejších latinskoamerických skupín. Vznikla v 80. rokoch v americkom Los Angeles, kde ju založili mladí imigranti pochádzajúci zo Salvádoru, jednej z najchudobnejších stredoamerických krajín. Gang sa neskôr rozšíril do celých Spojených štátov aj Latinskej Ameriky vrátane Guatemaly. Mafia má údajne okolo 30-tisíc členov, pričom v Salvádore má mať na svedomí väčšinu tamojších vrážd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies