Guatemala: Zosuv pôdy si vyžiadal 253 obetí, ďalších 374 ich je nezvestných

NETKY.SK • 10 Október 2015, 07:44 • 2 min
Guatemala: Zosuv pôdy si vyžiadal 253 obetí, ďalších 374 ich je nezvestných

GUATEMALA - Na najmenej 253 obetí stúpol dnes počet obetí mohutného zosuvu pôdy, ku ktorému došlo pred týždňom v stredoamerickej Guatemale. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenia miestnych úradov. Nezvestných je 374 osôb.

slovakia

left justify in out

K zosuvu došlo na juhovýchodnom predmestí hlavného mesta Guatemala po tom, ako túto oblasť zasiahli niekoľko dní trvajúce prudké dažde. Tie uvoľnili balvany a masy bahna, ktoré následne zavalili vyše stovku domov v obci Santa Catarina Pinula. Dedina leží v hlbokej rokline, čo teraz ešte viac sťažuje záchranné práce.

 

 

Námestník ministra zdravotníctva Israel Lemus dnes uviedol, že úrady ešte stále neprijali rozhodnutie, či zastaviť pátranie v dedine. Operatívna schôdzka, na ktorej by sa o tom malo diskutovať, sa uskutoční najbližší pondelok.

 

Podľa riaditeľa štátneho úradu na odstraňovanie následkov katastrof Alejandra Maldonada rozhodnutie o tom, či sa bude pokračovať v pátraní, alebo sa s ním skončí, závisí od rizika, ktorému by v prípade ďalšieho pátrania boli vystavení záchranári.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies