Guatemala vyhostila veľvyslancov Švédska a Venezuely

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 07:31 • 2 min
Guatemala vyhostila veľvyslancov Švédska a Venezuely

GUATEMALA - Guatemala požiadala švédskeho veľvyslanca Andersa Kompassa a jeho venezuelskú kolegyňu Elenu Aliciu Salcedo, aby opustili krajinu, pričom ich obvinili z narušenia vnútorných záležitostí.

slovakia

left justify in out

Kompass je známy diplomat a zástanca ľudských práv. Pred niekoľkými dňami vyhlásil, že Švédsko finančne podporí komisiu CICIG sponzorovanú Organizáciou Spojených národov (OSN), ktorá vyšetruje korupciu v Guatemale.

 

CICIG obvinila tamojšieho prezidenta Jimmyho Moralesa z korupcie, a to v súvislosti s ilegálnym financovaním kampane v čase, keď bol generálnym tajomníkom jeho strany.

Guatemalská ministerka zahraničných vecí Sandra Jovel počas tlačovej konferencie vyhlásila, že "tento krok je suverénnym rozhodnutím vlády". Bližšie dôvody prečo sa rozhodli vyhostiť dvojicu, však nie sú známe. Politička tiež dodala, že krajina nemá v úmysle nariadiť rovnaké opatrenia voči ďalším diplomatom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies