Guardiolovi odporučil psychológ komunikovať s hráčmi

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 19:59 • 2 min
Guardiolovi odporučil psychológ komunikovať s hráčmi

BERLÍN - Nový tréner nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Pep Guardiola si má dať pozor na správnu komunikáciu s hráčmi, pre miestny týždenník Die Zeit to povedal Hans-Dieter Hermann.

slovakia

left justify in out

"Odporúčam mu veľa komunikovať. S každým hráčom by sa mal rozprávať individuálne a nadviazať s ním osobný vzťah, ktorý je potrebný k vybudovaniu vzájomnej dôvery," povedal psychológ nemeckej reprezentácie Hermann a na Guardiolovu adresu dodal: "Podľa toho, čo som počul, je inteligentný a už teraz veľmi komunikatívny."

Odborník na správanie sa ľudí, obzvlášť športovcov, Hermann dodal, že štyridsaťdvaročný Guardiola "nebude ihneď chcieť meniť veci, ale svoje myšlienky bude aplikovať krok za krokom". Bývalý úspešný tréner FC Barcelona sa zrejme nevyhne porovnávaniu so svojím predchodcom na lavičke bavorského veľkoklubu Juppom Heynckesom. Ten v ostatnej sezóne získal s Bayernom prestížne "treble" - triumfoval v Lige majstrov a všetkých konkurentov vyradil aj v domácej dlhodobej súťaži i nemeckom národnom pohári. "Ak Guardiolov tím nebude rovnako dominantný, tak ho hneď budú porovnávať s Heynckesom," predznamenal Hermann.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona