Guardiola si presadil svoje: Thiago Alcantara prestupil do Bayernu

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 09:41 • 2 min
Guardiola si presadil svoje: Thiago Alcantara prestupil do Bayernu

BARCELONA - Španielsky futbalový stredopoliar Thiago Alcantara prestúpil z FC Barcelona do Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

S vedením úradujúceho víťaza Ligy majstrov podpísal štvorročnú zmluvu na približne 25 miliónov eur. Bavori kontrakt potvrdili v nedeľu večer. Za 22-ročného Thiaga zaplatí mníchovský klub 20 miliónov dolárov a ďalších 5 miliónov zo zisku z pripravovaného stretnutia oboch tímov. "Príchod Thiaga Alcantaru si veľmi želal náš nový tréner Pep Guardiola. Tešíme sa, že sa nám podarilo zrealizovať tento transfer. Thiago sa nestal náhodou najlepším hráčom záverečného turnaja majstrovstiev Európy do 21 rokov. Je to fantastický hráč s veľkou perspektívou, s ktorým budeme silnejší," uviedol šéf Bayernu Karl-Hein Rummenigge.

"Thiago je jediný hráč, ktorého chcem. Buď získam jeho, alebo nikoho," povedal nedávno Guardiola. Thiaga Alcantaru spájali médiá koncom uplynulého týždňa s prestupom do anglického Manchestru United za 17 miliónov libier. Talentovaný Španiel mal v Barcelone zmluvu ešte na dva roky. V klube však nebol spokojný s pozíciou náhradníka. V minulej sezóne nastúpil na 27 ligových stretnutí, v ktorých strelil dva góly. V Bayerne ho v strede poľa čaká konkurencia Maria Götzeho, Arjena Robbena, Francka Ribéryho, Toniho Kroosa a Thomasa Müllera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona