Guardiola sa po sezóne stane novým trénerom Manchestru City

NETKY.SK • 1 Február 2016, 15:45 • 2 min
Guardiola sa po sezóne stane novým trénerom Manchestru City

MANCHESTER - Novým trénerom Manchestru City sa po sezóne stane Pep Guardiola. Súčasný kouč Bayernu Mníchov podpíše s anglickým vicemajstrom trojročný kontrakt a na lavičke vystrieda Čiľana Manuela Pellegriniho. Klub informáciu potvrdil v oficiálnom stanovisku publikovanom na svojej webstránke.

slovakia

left justify in out

Pellegrini prišiel do Manchestru City v roku 2013 a stal sa vôbec prvým Čiľanom, ktorý sa chopil trénerskej taktovky v klube z Premier League. Hneď vo svojej prvej sezóne s ním získal majstrovský titul, vo vlaňajšom ročníku skončil s tímom na druhej priečke. Na konte má aj triumf v Ligovom pohári zo sezóny 2013/2014. Napriek dosiahnutým úspechom sa cesty oboch strán po sezóne rozídu.

 

"Môžeme potvrdiť, že v uplynulých týždňoch sme uzavreli rokovania s Pepom Guardiolom, ktorý sa od sezóny 2016/2017 stane novým trénerom Manchestru City. Podpíše kontrakt na tri roky," píše sa v oficiálnom vyhlásení anglického klubu.

 

Jeho vedenie sa rozhodlo publikovať informáciu o trénerskej zmene vzhľadom na rastúce mediálne špekulácie. "Z úcty k Manuelovi Pellegrinimu aj našim hráčom sme sa rozhodli publikovať toto rozhodnutie, aby sme sa vyhli zbytočným špekuláciám. Manuel Pellegrini takýto spôsob komunikácie plne podporil. Naďalej sa však bude sústrediť na dosiahnutie svojich cieľov v prebiehajúcej sezóne," uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

 

Pellegriniho nástupcom bude Guardiola, ktorý prišiel do Bayernu v roku 2013, vyhral s ním európsky Superpohár, majstrovstvá sveta klubov, dva bundesligové tituly a jeden Nemecký pohár. V súčasnosti má namierené k zisku tretej ligovej trofeje, keďže "bavori" majú v priebežnej tabuľke osembodový náskok pred druhým Dortmundom. Napriek tomu sa ešte pred koncom uplynulého roka obe strany dohodli, že po sezóne spoluprácu nepredĺžia. Nástupcom Guardiolu bude skúsený Carlo Ancelotti, ktorý sa v Mníchove ujme funkcie 1. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies