Guardiola sa nenechal zlákať peniazmi, tvrdí Rummenigge

NETKY.SK • 17 Január 2013, 21:07 • 2 min
Guardiola sa nenechal zlákať peniazmi, tvrdí Rummenigge

Guardiola sa nenechal zlákať peniazmi, tvrdí Rummenigge - Futbal Futbalového trénera Pepa Guardiolu, ktorý od júla zasadne na lavičku Bayernu Mníchov, zaujal pri rozhodovaní o novom angažmáne celkový imidž nemeckého klubu a nie výška kontraktu. Vo štvrtok

slovakia

left justify in out

imgFutbalového trénera Pepa Guardiolu, ktorý od júla zasadne na lavičku Bayernu Mníchov, zaujal pri rozhodovaní o novom angažmáne celkový imidž nemeckého klubu a nie výška kontraktu. Vo štvrtok to pre agentúru Reuters povedal prezident Bavorov Karl-Heinz Rummenigge.

Štyridsaťjedenročný kormidelník nahradí v Bayerne súčasného kouča Juppa Heynckesa a s vedením klubu sa dohodol na trojročnej zmluve.

"Peniaze neboli pre neho hlavnou otázkou. Počas rokovaní sme videli, že Guardiola má skutočne záujem o Bayern," vyhlásil Rummenigge.

Španiel sa už začal učiť po nemecky a najbližší čas strávi v New Yorku, aby predišiel zbytočnej medializácii a nevystavoval tlaku súčasného kouča a jeho tím.

"Zatiaľ ostane v New Yorku, kde sa intenzívne učí nemecký jazyk. Chce byť dokonale pripravený na svoju budúcu prácu. Žiadnym spôsobom nechce počas sezóny ovplyvňovať prácu Juppa Heynckesa," pokračoval Rummennige.

Šéf aktuálneho lídra bundesligy tiež prezradil, že po zverejnení informácií o angažovaní Guardiolu mu blahoželal aj prezident FC Barcelona. Zároveň vylúčil, že v blízkej budúcnosti chystá verejné predstavenie nového kormidelníka.

"Nebudeme robiť okolo Guardiolu cirkus. On niečo také nepotrebuje. Sme však nadšení a hrdí, že sa Pep rozhodol pre náš klub. Je to jednoducho skvelý človek s neskutočnou charizmou. Budesliga takúto charizmu potrebuje," dodal Rummenigge.

Guardiola sa stal najúspešnejším koučom v histórii Barcelony, keď počas štyroch rokov získal s katalánskym veľkoklubom 14 trofejí. Zo svojho postu odstúpil minulý rok v máji.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies