Guardiola sa nebude pozerať na zápas United, pôjde hrať golf so synom

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 09:22 • 2 min
Guardiola sa nebude pozerať na zápas United, pôjde hrať golf so synom

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City sú veľmi blízko zisku majstrovského titulu v anglickej Premier League.

slovakia

left justify in out

Po sobotňajšom triumfe vo Wembley nad Tottenhamom (3:1) teoreticky nemusia do konca sezóny vyhrať ani raz. Stačí, ak ich mestský rival United v nedeľňajšom stretnutí 34. kola nezíska všetky body v zápase s West Bromwichom alebo o tri dni neskôr proti Bournemouthu.

"Nebudem sa v nedeľu pozerať na zápas United. Radšej si pôjdem zahrať golf so synom. Jediné skóre, ktoré ma bude zaujímať, bude ´bogey´ alebo ´birdie´," vyhlásil Pep Guardiola aj na webe BBC. "Myslím si však, že United zvíťazia a titul si budeme musieť vybojovať sami," dodal 47-ročný niekdajší úspešný kouč FC Barcelona či Bayernu Mníchov.

V súvislosti s Guardiolom a jeho golfovou záľubou sa núka zaujímavá paralela. Legendárny tréner ManUtd Alex Ferguson tiež hral golf v čase, keď jeho zverenci na diaľku získali svoj prvý z trinástich majstrovských titulov pod jeho vedením. Stalo sa tak po triumfe Oldhamu na ihrisku Aston Villy v máji 1993.

Hráči City aktuálne vedú tabuľku anglickej najvyššej súťaže o 16 bodov pred súpermi z United. Tí majú pred sebou o jeden zápas viac, čiže 6 v porovnaní s 5. Ak si United poradia s tabuľkovo posledným West Bromwichom aj jedenástym Bournemouthom, "Citizens" budú mať 22. apríla šancu v domácom prostredí zavŕšiť jazdu za titulom proti hráčom Swansea. "Najdôležitejšie zo všetkého bude vyhrať ešte raz doma. Som nadšený tým, že budeme mať túto možnosť pred našimi divákmi," pokračoval Guardiola.

V drese lídra Premier League v sobotu proti Tottenhamu skórovali po úniku Gabriel Jesus (22.), z pokutového kopu Ilkay Gündogan (25.) a po rohovom kope Raheem Sterling (72.). Za Londýnčanov iba znížil priebežne na 1:2 Christian Eriksen (42.). "Citizens" dosiahli 14. víťazstvo na trávniku súpera v tejto sezóne, čo je v Premier Lrague takmer unikát. Viac víťazstiev "vonku" dosiahli iba hráči Chelsea v sezóne 2004/2005, bolo ich 15.

"Striasli sme zo seba prehry s United a FC Liverpool, utvárali si šance a strieľali góly. Už po 15 minútach zápasu som členom svojho tímu povedal, že ak budeme takto pokračovať, staneme sa majstrami. Hráči zvládli výborne tento zápas," pochválil svoj tím Guardiola.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies