Guardiola preukázal rešpekt Mourinhovi: Vďaka nemu som išiel hore

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 16:25 • 2 min
Guardiola preukázal rešpekt Mourinhovi: Vďaka nemu som išiel hore

LONDÝN - Pep Guardiola absolvoval v piatok prvú tlačovú konferenciu vo funkcii trénera futbalistov Manchestru City.

slovakia

left justify in out

Preukázal na nej rešpekt Josemu Mourinhovi, s ktorým sa po množstve kontroverzných situácií z najvyššej španielskej súťaže opäť stretne v trénerskom súboji na ostrovoch. Mourinho povedie v nastavajúcom ročníku mestského rivala Manchester United.

 

Guardiola sa s Mourinhom stretol na úrovni klubových rivalov v roku 2010, keď viedol FC Barcelona a jeho oponent Real Madrid. Po šiestich rokoch budú opäť pôsobiť v tej istej súťaži, ba dokonca v jednom meste a len niekoľko kilometrov od seba. "Mourinho povedal, že chce víťaziť. Ibaže ja chcem víťaziť tiež. Poznáme sa veľmi dobre. Jose je jedným z trénerských velikánov, ktorý mi pomohol postúpiť na vyšší level," uviedol Guardiola.

 

Na piatkovej tlačovke v Manchestri uviedol, že po úspechoch s Barcelonou aj Bayernom Mníchov potreboval novú výzvu. Tú najadekvátnejšiu mu ponúkol Manchester City. "V Barcelone som mal absolútne všetko, vrátane najlepších hráčov na svete. V Bayerne som mal k dispozícii tiež veľa možností, ktoré ma predurčovali k úspechu. Teraz som v Manchestri a cítim, že prišiel ten správny čas na ďalší úspech. Som tu aj preto, aby som sa sám zlepšil," dodal Guardiola. O ambíciách s Citizens v najbližších troch rokoch zatiaľ nechcel hovoriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona