Guardiola po triumfe Citizens nad Barcou: Zdolali sme najlepší tím

NETKY.SK • 2 November 2016, 08:51 • 2 min
Guardiola po triumfe Citizens nad Barcou: Zdolali sme najlepší tím

MANCHESTER - Päť rokov po vstupe Manchestru City medzi európsku futbalovú "smotánku" sa fanúšikovia anglického tímu dočkali najcennejšieho víťazstva. Ich miláčikovia pokorili v šlágri Ligy majstrov Barcelonu 3:1 a odplatili súperovi prehru 0:4 z Camp Nou spred dvoch týždňov. Vôbec prvý triumf nad Kataláncami mal špeciálnu príchuť pre trénera Citizens Pepa Guardiolu, ktorý s Barcelonou v rokoch 2008-2012 získal 14 cenných trofejí.

slovakia

left justify in out

"Barca do 38. minúty potvrdzovala, že má najlepšie mužstvo na svete. Dostávala nás do úzkych a ak by sme boli dostali druhý gól, bolo by po zápase. Vo futbale sa však všetko môže zvrtnúť v priebehu pár sekúnd. Stačí si spomenúť na prvý zápas, v ktorom sme inkasovali po pošmyknutí Fernandinha. Vyrovnávajúci gól do šatne bol pre nás veľkou vzpruhou. V druhom polčase sme predviedli kompaktný výkon, vďaka vysokému napádaniu sme vybojovali množstvo lôpt a ťažili sme aj z rýchlych protiútokov. Zdolali sme najlepší tím sveta, to si budú pamätať aj ďalšie generácie," povedal Guardiola pre britské médiá.

 

K najväčším oporám domáceho tímu patril nemecký stredopoliar Ilkay Gündogan, ktorý sa na jeseň vrátil na trávniky po dlhej pauze zavinenej zranením kolena. Výborný výkon okorenil dvomi gólmi. "Začali sme trochu nervózne, po vyrovnávajúcom góle sme však získali späť stratené sebavedomie a druhý polčas bol z našej strany fantastický. Hrali sme brilantný futbal, Barcelonu sme prevýšili a dosiahli úplne zaslúžené víťazstvo. Nebolo to ani tak o taktike, ale skôr o mentálnej sile. Pre našich fanúšikov to bol nezabudnuteľný večer," vravel Gündogan.

 

Barcelonská obrana sa v druhom polčase zrútila ako domček z karát, Neymar s Luisom Suarezom sa v útoku nedokázali presadiť. Podľa trénera hostí Luisa Enriqueho vyrovnávajúci gól mužstvom poriadne zamával. "Prvých 40 minút sme hrali dobre, gól na 1:1 však bol pre nás veľkou ranou. Začali sme kopiť chyby, ktoré bežne nerobíme a hráči Manchestru City ich dokázali potrestať. Naša skupina je teraz úplne otvorená. Musíme vyhrať zostávajúce dva zápasy." Sklamanie netajil ani defenzívny stredopoliar Sergio Busquets. "Vedeli sme, že na Etihad Stadium to bude náročné, no chceli sme uhrať remízu, ktorá by nám zaručila postup do osemfinále. V prvom polčase sme si vypracovali šance, využili sme však iba jednu a v druhom dejstve nás domáci prevalcovali. Tak to v Lige majstrov niekedy chodí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies