Guardiola po remíze 0:0 so Šachtarom: Súpera sme k ničomu nepustili

NETKY.SK • 18 Február 2015, 08:29 • 2 min
Guardiola po remíze 0:0 so Šachtarom: Súpera sme k ničomu nepustili

ĽVOV - V nemeckej bundeslige rozstrieľali Hamburger SV 8:0, v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov si však nedokázali poradiť s organizovanou obranou Šachtaru Doneck. Futbalisti Bayernu Mníchov uhrali na štadióne v Ľvove bezgólovú remízu, keď nedokázali premeniť ani jednu z vyložených šancí.

slovakia

left justify in out

Tréner Bavorov Pep Guardiola však bol napriek nerozhodnému výsledku po zápase spokojný. "Potešil ma najmä prvý polčas, v ktorom sme mali tri či štyri šance na to, aby sme sa ujali vedenia. Kontrolovali sme hru a boli sme lepším tímom. Naším cieľom bolo ustrážiť nebezpečných hráčov domáceho tímu a nedovoliť im vyrážať do rýchlych protiútokov. Zvládli sme to veľmi dobre. Súpera sme prakticky k ničomu nepustili, za celý zápas nemal jedinú vyloženú príležitosť," citovala Guardiolu agentúra Reuters.

 

Na svoj jubilejný 100. štart v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži nebude spomínať v najlepšom španielsky stredopoliar Xabi Alonso. Dvadsaťpäť minút pred koncom musel ísť po druhej žltej karte predčasne do kabín, Guardiola sa ho však zastal. "Xabimu nič nevyčítam. Určite na neho nemôžem zvaľovať vinu za to, že sme nevyhrali. Odohral dobrý zápas," zdôraznil bývalý kouč Barcelony.

 

V ukrajinskej lige je momentálne zimná prestávka a Šachtar nehral súťažný zápas dva mesiace. Tréner Mircea Lucesacu bol po zápase rád, že jeho zverenci dokázali udržať na dištanc jedného z najväčších favoritov na zisk cennej trofeje. "Ak nás Bayern vyradí, som presvedčený o tom, že si v máji v Berlíne zahrá vo finále Ligy majstrov. S remízou som vzhľadom na to, že nám chýbala zápasová prax, spokojný. Dáva nám šancu bojovať v Mníchove o postup do štvrťfinále. Mrzí ma akurát to, že po vylúčení Xabiho Alonsa sme nehrali nás typický futbal a nesnažili sme sa využiť početnú prevahu."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies