Guardiola po nečakanej prehre majstra: Neprekonali sme ich stenu

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 10:53 • 2 min
Guardiola po nečakanej prehre majstra: Neprekonali sme ich stenu

BERLÍN - Dva góly Brazílčana Raffaela a chyba brankára Manuela Neuera rozhodli o nečakanom domácom zakopnutí nemeckého futbalového majstra Bayernu Mníchov v nedeľňajšom zápase 26. kola Bundesligy. Bavori tak ukončili desaťzápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach, keď v domácej Allianz aréne prehrali s Borussiou Mönchengladbach 0:2. Bola to pre nich druhá ligová prehra v tomto ročníku.

slovakia

left justify in out

O prvej prehre Bayernu od 30. januára rozhodol dvojgólový hrdina hostí Raffael. Ten najprv v 30. minúte strelou z hranice pokutového územia prekonal brankára Manuela Neuera, ktorému lopta prekĺzla popod ruky. Brazílsky útočník potom v 77. minúte spečatil výsledok stretnutia, keď mu ideálnu prihrávku naservíroval Christoph Kramer. Mönchengladbach si vďaka zisku troch bodov vylepšil o jedno miesto svoju pozíciu v tabuľke a zo štvrtej priečky poskočil na tretiu. Lídrom ostal Bayern, ktorý ma na čele 10-bodový náskok pred Wolfsburgom. Bavorov okrem prehry môže mrzieť aj ďalšie zranenie Arjena Robbena. Holanďan sa po 11-dňovej absencii zavinenej problémami s chrbtom opäť vrátil do zostavy, no na trávniku strávil len 24 minút.

Smutným mužom duelu bol Neuer, ktorý urobil proti rovnakému súperovi chybu aj v prvom zápase sezóny 2011/2012, čo bola doteraz posledná výhra Mönchengladbachu v Mníchove. "Chcel som loptu chytiť, no prešla dovnútra," konštatoval nemecký reprezentant. Španielsky tréner domácich Pep Guardiola si po zápase povzdychol: "Nie je ľahké hrať proti súperovi, ktorý celý zápas bráni s 11 hráčmi. Jednoducho sme nevedeli prekonať ich stenu. A oni hrali dobre."

 

Hostia tak živia šancu na účasť v prestížnej Lige majstrov 2015/2016. "Veľký výsledok. Tieto tri body sú nesmierne dôležité. Musíme ale stále udržiavať stabilnú výkonnosť v druhej časti sezóny. Tri body z Mníchova sú výborné, keďže ich nik neočakával. Ale naši rivali tiež získali body," citovala agentúra DPA športového riaditeľa hostí Maxa Eberla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona