Guardiola po demontáži Dortmundu tlmí optimizmus: Ešte nie sme majstri

NETKY.SK • 5 Október 2015, 09:15 • 2 min
Guardiola po demontáži Dortmundu tlmí optimizmus: Ešte nie sme majstri

MNÍCHOV - Osem zápasov, osem víťazstiev. Futbalisti Bayernu Mníchov po demontáži Borussie Dortmund 5:1 vyrovnali vlastný bundesligový rekord.

slovakia

left justify in out

Tréner Bavorov Josep Guardiola však napriek skvelému štartu do novej sezóny tlmí optimizmus a tvrdí, že jeho zverenci ešte ani zďaleka nie sú nemeckí majstri.

 

"Dosiahli sme skvelý výsledok, ale musíme zostať nohami stále na zemi. Dnes nás ešte nikto za nemeckého majstra korunovať nebude. Vyhrali sme 5:1, no boli tam aj chyby. Chcem v prvom rade zablahoželať mojim chlapcom nielen k výkonu v zápase s Borussiou, ale najmä za to, čo predviedli v uplynulých mesiacoch," vyhlásil pre nemecké médiá Guardiola. Jeho náprotivok Thomas Tuchel priznal, že vyhral lepší tím: "Predstavovali sme si to úplne inak, no musíme akceptovať, že sme na dnešný Bayern neboli dostatočne dobrí."

 

Bayern má pred Borussiou na čele tabuľky už sedembodový náskok, podľa šéfa predstavenstva klubu Karla-Heinza Rummeniggeho sa však súťaž iba rozbieha. "Pred nami je ešte 26 zápasov a stať sa môže všeličo. Musíme pokračovať v nastúpenom trende." Obhajcu titulu nasmeroval k hladkému triumfu Thomas Müller, ktorý v 26. minúte po chybnom vybehnutí brankára Borussie Romana Bürkiho otvoril skóre a o deväť minút neskôr pridal z penalty druhý gól. "Bol to veľký zápas, v ktorom išlo o šesť bodov. Jasný triumf je dobrým signálom, teraz nás však čaká reprezentačná prestávka a po nej nesmieme v žiadnom prípade poľaviť. Našou veľkou devízou je mentalita hráčov, ktorá je výnimočná," nechal sa počuť majster sveta z roku 2014.

 

Gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang potvrdil svoju streleckú fazónu, gólovo sa presadil aj vo ôsmom dueli v tejto ligovej sezóne a znížil na 2:1. Bayern ale po prestávke pridal ďalšie tri zásahy. Dva z nich išli na konto Roberta Lewandowského, ktorý v súboji proti svojmu bývalému zamestnávateľovi potvrdil post lídra tabuľky kanonierov. Jeho 12 gólov v úvodných ôsmich kolách znamená vyrovnanie bundesligového rekordu Christiana Müllera zo sezóny 1964/65 a Gerda Müllera zo sezóny 1968/69.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona