Guardiola je najžiadanejší kouč, Ranieri: Prínos pre Anglicko

NETKY.SK • 1 Február 2016, 16:50 • 2 min
Guardiola je najžiadanejší kouč, Ranieri: Prínos pre Anglicko

MANCHESTER - Trénerom futbalistov anglického klubu Manchester City bude od sezóny 2016/2017 Španiel Pep Guardiola.

slovakia

left justify in out

Súčasný kormidelník Bayernu Mníchov sa s vedením "Citizens" dohodol na trojročnom kontrakte. Doterajší šéf realizačného tímu ManCity Manuel Pellegrini v pondelok oznámil, že vo funkcii skončí k 30. júnu. Ohlasy zo strany osobností na seba nenechali dlho čakať.


"Ide o veľkú správu pre všetkých fanúšikov City. Je to najžiadanejší futbalový tréner, akého by chcel každý tím. Angažovaním Guardiolu sa zvýšia šance klubu získať ďalších veľkých hráčov," vyhlásil pre BBC Radio 5 Live niekdajší útočník "Citizens" Trevor Sinclair.


"Naozaj dúfam, že Pellegrini od začiatku vedel o Guardiolovom príchode. Je to neuveriteľne neúctivé z oboch strán," napísal na twitteri bývalý anglický reprezentant Gary Lineker známy tým, že si často nedáva servítku pred ústa. Na Linekera ihneď zareagovala legenda FC Liverpool Jamie Carragher. "Úplne súhlasím. Dúfam, že aj ty v roku 1986 si informoval Everton, keď sa ti ozvala Barcelona," rýpol si 38-ročný Carragher. "Ide o dve odlišné veci. Everton totiž vtedy informoval mňa, že by rád prijal barcelonskú ponuku," bránil sa Lineker.


"Myslíte si, že Guardiola urobí zo City väčší tím ako United? Nech skúsi za tri roky vyhrať 16 anglických titulov, 6 trofejí v FA Cup-e a 3-krát triumfovať v Lige majstrov," napísal na twitteri stredopoliar konkurenčného Manchestru United Juan Mata.


"Manchester City má ďalšieho kormidelníka - to je všetko. Niet pochýb o tom, že je to jeden z najlepších trénerov na svete. Trénoval dva veľké kluby a teraz bude pokračovať v tíme City," bez emócií skonštatoval nemecký kormidelník FC Liverpool Jürgen Klopp.


"Možno so svojím štýlom a taktickými zápasmi prinesie do anglického futbalu niečo nové. Myslím si, že je to dobré pre všetkých v anglickej Premier League," skonštatoval podľa Sky Sports taliansky kouč Leicestru City Claudio Ranieri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies