Guardiola ani na tretí pokus nezískal Nemecký superpohár

NETKY.SK • 2 August 2015, 13:07 • 2 min
Guardiola ani na tretí pokus nezískal Nemecký superpohár

WOLFSBURG - Futbalisti VfL Wolfsburg sa stali víťazmi Nemeckého superpohára v roku 2015, v sobotňajšom stretnutí zdolali úradujúceho šampióna najvyššej súťaže Bayern Mníchov.

slovakia

left justify in out

V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 1:1, na jedenástky triumfoval Wolfsburg 5:4. Bavori pod vedením španielskeho trénera Pepa Guardiolu tretíkrát za sebou odštartovali sezónu nezdarom v dueli o túto trofej. V rokoch 2013 a 2014 sa museli skloniť pred Borussiou Dortmund (2:4 a 0:2). V sobotu boli blízko, aby do vitríny pridali piaty Superpohár v klubovej histórii.


Bayern viedol od 49. min po zásahu Holanďana Arjena Robbena, remízu v riadnom hracom čase zariadil minútu pred koncom dánsky útočník Nicklas Bendtner. V rozstrele zo značky pokutového kopu premenili futbalisti VfL všetkých päť pokusov, na strane Mníchova zaváhal v druhej sérii Xabi Alonso.


Guardiolu po súboji mrzeli nepremenené šance, pochválil aj súpera z Wolfsburgu. "Samozrejme, I. bundesliga, Nemecký pohár a Liga majstrov sú dôležitejšie súťaže, ale trofej je trofej a preto sme sklamaní. Predviedli sme niekoľko pekných akcií, hrali sme dobre a bojovali sme zo všetkých síl. Pre víťazstvo sme urobili všetko, proti Wolfsburgu sa však nehrá ľahko. Je to pre nás najťažší súper v boji o majstrovský titul. Hrajú rýchlo a kolmo smerom dopredu," povedal podľa portálu abendzeitung-muenchen.de 44-ročný rodák zo Santpedora, ktorý verí, že mužstvo za pochodu vyladí niektoré nedostatky. "Ešte sme len na začiatku ročníka. Potrebujeme trochu času, aby sme sa prezentovali v optimálnom svetle. V prvom polčase sme mali problémy pri zakladaní útokov, po prestávke to už bolo lepšie. Žiadne družstvo doteraz nezískalo štyri bundesligové primáty v rade. Urobíme maximum, aby sa nám to podarilo," doplnil Guardiola.


Ten v sobotu našiel miesto v základnej zostave brazílskej posile z ukrajinského Šachtaru Doneck Douglasovi Costovi. Po zmene strán v 74. min sa na trávniku objavil aj Čiľan Arturo Vidal, ktorý pred pár dňami prestúpil do Mníchova z talianskeho Juventusu Turín. "Costa aj Vidal na mňa urobili veľmi pozitívny dojem. Počas tréningov idú naplno. Majú potrebnú kvalitu. Verím, že s nimi budeme ešte silnejší a pomôžu nám v tejto sezóne k dobrým výsledkom," pochválil po zápase nových spoluhráčov brankár Manuel Neuer.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona