Guam zrejme v referende schválil marihuanu na lekárske účely

NETKY.SK • 5 November 2014, 06:46 • 2 min
Guam zrejme v referende schválil marihuanu na lekárske účely

HAGATŇA - Neoficiálne výsledky dnešného referenda na americkom ostrove Guam po sčítaní hlasov z takmer všetkých volebných okrskov naznačujú, že väčšina voličov na tomto území Spojených štátov si želá legalizáciu marihuany na lekárske účely. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Internetový portál Pacific Daily News napísal, že boli sčítané hlasy z 56 z 58 volebných okrskov, ktoré odovzdali občania v dnešných všeobecných voľbách - a vyše 56 percent voličov hlasovalo za toto opatrenie.
      

Miestny právnik požiadal súd USA na Guame, aby zabránil konaniu referenda o lekárskej marihuane počas novembrových volieb. Volebná komisia Guamu už skôr vyjadrila rovnaké obavy z procesu predloženia tohto návrhu na hlasovanie. Komisia najprv odmietla pripraviť referendovú otázku o marihuane, ale najvyšší súd tichomorského ostrova 5. augusta rozhodol, že proces je legálny.
      

Predstavitelia volebnej komisie vopred uviedli, že prikročia k príprave hlasovania o lekárskej marihuane, ak súd nerozhodne inak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies